Overslaan en naar de inhoud gaan

De Belgische Kust: ook de ideale vakantiebestemming tijdens de herfst of winter

Gepubliceerd op: 21-10-2022

Een weekendje naar de Belgische Kust enkel in de zomer mogelijk? Floreal bewijst het tegendeel. Ontdek de talloze activiteiten rondom de vakantiedomeinen van Floreal in Blankenberge of Nieuwpoort en beleef tijdens de herfst of winter een ontspannend weekend aan zee.

Nieuwpoort monument

Een fris gezond zeebriesje 

Lekker uitwaaien tijdens een wandeling aan de kustlijn van Nieuwpoort of in het Zeebos in Blankenberge. Die energieboost komt van pas na een drukke werkweek en het maakt je hoofd helemaal leeg. Zorgen zijn verleden tijd! De zee biedt niet enkel prachtige natuur, maar ook heel wat gezellige horecagelegenheden.

Op de dijk vind je verschillende mogelijkheden om een warme thee, koffie of chocomelk met een warme wafel of pannenkoek te eten, maar natuurlijk kan dat ook op de Floreal vakantiedomeinen. Tijdens de kerstperiode kan je bovendien de gezellige kerstmarkt bezoeken in Nieuwpoort of Blankenberge.

Slecht weer in Blankenberge, wat nu?

Over de volledige Belgische Kust heb je enorm veel activiteiten om je bezig te houden, zelfs als het slecht weer is. Denk maar aan een bezoek in een (kinder)musea, gezellig gekleurde kusthuisjes, bezoekerscentra… Op 5 minuten wandelen van het vakantiedomein in Blankenberge heb je ook Sea Life. Dit dierenpark is ideaal voor gezinnen met kinderen die de wonderen van de onderwaterwereld willen ontdekken. Met een bezoekje aan het pinguïn- of zeeleeuwenverblijf zullen jouw kindjes ongetwijfeld door het dolle heen zijn. 

Ben je op zoek naar iets meer cultuur? Breng dan een bezoekje aan het buitengewone interactief Belle Epoque Centrum dat je meeneemt naar de opkomst van de burgerij aan de Kust. Laat je volledig onderdompelen in de feestelijke sferen die Blankenberge kende tijdens de Belle Epoque. Bovendien is het centrum volledig toegankelijk voor rolstoelen. 

Koud weer in Nieuwpoort, wat nu?

Verkies je toch eerder het vakantiedomein in Nieuwpoort? Geen zorgen, want ook daar zijn er activiteiten in overvloed om bij herfstig of winters weer te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Westfront. Het verhaal van de onderwaterzetting tijdens Wereldoorlog I zal sowieso je ogen openen. Het interactief moderne bezoekerscentrum geeft je een projectie van het tot leven gewekte Ijzerpanorama. Zeker de moeite waard!

Eerder op zoek naar dagbezoekjes om je kennis te verrijken? Het Abdijmuseum in Koksijde-Oostduinkerke bevindt zich slechts op 10 kilometer van het vakantiedomein in Nieuwpoort. Perfect haalbaar om erheen te gaan met de kusttram en alles te weten te komen over de abdijgeschiedenis en de rol van de Duinheren uit de streek. 

Klaar om op vakantie te gaan naar zee?

Floreal is de ideale partner voor een leuke vakantie voor jong en oud in één van haar vakantiedomeinen aan zee. Neem gerust even contact op mochten er vragen zijn. Dat kan telefonisch via +32 800 11 505 of via ons online contactformulier. Dan helpen we je graag verder!

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit