Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek de 3 must-sees in Wallonië

Gepubliceerd op:

Ontdek Wallonië als nooit tevoren! Hier zijn drie plekken die perfect zijn als vertrekpunt om je verkenning te beginnen en leuke momenten te beleven met vrienden en/of familie.

Découvrez les 3 incontournables de la Wallonie.

Wallonië biedt tal van prachtige plekken om te ontdekken, met authentieke steden en dorpen die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Of u nu op zoek bent naar een stedelijke ontsnapping, avontuur in de buitenlucht, of een onderdompeling in de natuur, Wallonië heeft voor ieder wat wils. Deze drie onmisbare bestemmingen vormen het ideale vertrekpunt om deze rijke en gevarieerde regio van België te verkennen.

1. Durbuy

Wist je dat Durbuy de kleinste stad ter wereld is? Breng een dag of twee door om dit charmante stadje te verkennen. Bezoek het kasteel van de Graven van Ursel en dwaal door de geplaveide straatjes van Durbuy. Liefhebbers van avontuur mogen Adventure Valley in Durbuy niet missen, waar een tal van activiteiten mogelijk zijn waaronder touwparcours, kajakken op de Ourthe en nog veel meer. Daarnaast kun je winkelen in trendy boetiekjes in het centrum, je een weg banen door het Labyrint van Durbuy (geopend in de zomer), of het DHAM (Museum voor Geschiedenis en Kunst van Durbuy) bezoeken. Of je nu met je gezin of met vrienden reist, Durbuy belooft een hoop plezier te bieden.

2. De Watervallen van Coo

Op een uurtje rijden van Durbuy kunt u de prachtige watervallen van Coo bewonderen, deze zijn de hoogste watervallen van België met een hoogte van 15 meter. Het is ook een ideaal vertrekpunt voor wandelingen en trektochten. Voor de minder sportievelingen zijn er stoeltjesliften die u naar een uitkijkpunt brengen met een adembenemend panoramisch uitzicht.

Jongere bezoekers zullen hun geluk vinden in het pretpark Plopsa Coo en bij Kayak Coo Adventure. Beide zijn geweldige locaties voor gezinnen om plezier te beleven. Als u even uw batterijen wil opladen in de natuur, ontdek dan Wild Park Coo! Maak een 40 minuten durende rit door een wildpark in een treintje en bewonder herten, wolven, wilde zwijnen en vele andere dieren in hun natuurlijke omgeving.

3. Natuurpark van de twee Ourthes

Laat je verwonderen door de schoonheid van het Natuurpark Twee Ourthes. Dit prachtige gebied maakt deel uit van het Rijnse leisteenmassief en rust op de oudste rotsen van België. Dit park van 76.000 hectare biedt een verscheidenheid aan heuvels, diepe valleien, dichte en steile bossen, evenals uitgestrekte plateaus. Er zijn tal van wandelroutes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden en ook fietsliefhebbers kunnen volop genieten van het park. Het natuurpark omvat zes gemeenten: Tenneville, Sainte-Ode, La Roche-en-Ardenne, Bertogne, Houffalize en Gouvy, eigen unieke charmes om te ontdekken.

4. Extraatje: de Waalse gastronomie

Naast de prachtige natuur en activiteiten, sommige meer sportief dan andere, raden we je ten zeerste aan om de Waalse gastronomie te proeven. Ontdek de streekgerechten in restaurant "Le Parc" in La Roche-en-Ardenne. Gelegen op minder dan een uur rijden van de bovenstaande genoemde bestemmingen, verwelkomt dit restaurant je in een elegante en authentieke omgeving. Hier kun je genieten van seizoensgerechten die de lokale smaken benadrukken voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

 

Ontdek restaurant Le Parc.

 

Bent u nog op zoek naar accommodatie in La Roche-en-Ardenne? Neem dan gerust telefonisch contact op met Floreal La Roche-en-Ardenne via +32 842 19 446 of vul het online contactformulier in. Tot binnenkort!

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit