Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste wandelroutes in de Ardennen en Picardisch Wallonië

Gepubliceerd op: 24-10-2022

Het wandelvirus te pakken, maar ben je uitgekeken op de wandelingen in jouw buurt? Boek dan een weekendje op het vakantiedomein van Floreal in La Roche-en-Ardenne of in Mont-Saint-Aubert. Deze vormen de perfecte uitvalsbasis voor enkele nieuwe wandelroutes, middenin de natuur.

moeder en dochter wandelen tussen velden

GR-paden, here we come!

Ooit al gehoord van GR of grote-routepaden? Het netwerk van 5.000 km aan wandelpaden maakt het wandeltoerisme eenvoudiger dan ooit tevoren. Dankzij de GR-paden leer je Wallonië op een andere manier kennen, zowel wanneer je alleen of in groep op tocht gaat en dit doorheen alle seizoenen. Trek je wandelschoenen aan ‘et en avant marche’! 

De stad met toeristisch wandelpotentieel: La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne is gekend voor z’n prachtige ongerepte natuur en magnifieke uitzichten. Eén van de GR-routes bevindt zich rond het meer van Nisramont en laat je ontsnappen aan alle prikkels uit het dagelijkse leven. Wil je je wandeltocht wat verlengen? Maak dan onderweg een stop bij de ruïnes van de burcht van La Roche-en-Ardenne of het wildpark. Verkies je toch liever een plons in het meer? Bekijk dan zeker de mogelijkheden om een kajak of waterfiets te huren.

Ontzie je het niet om 30 minuutjes te rijden vanuit het Floreal vakantiedomein in La Roche-En Ardenne, dan raden we de dolmen in Wéris ten zeerste aan. Schaaf je historische kennis bij op de 6 km durende wandelroute langs de megalieten rond de woonkern van Wéris. Zo ontdek je bijvoorbeeld dat de stenen tijdens de steentijd gediend zouden hebben als kalender.

Doornik als historische doorgangsplaats

Doornik bevindt zich geografisch tussen Vlaanderen en Frankrijk. Zin in een gezinswandeling tussen landbouwvelden terwijl je vitamine D opneemt of verken je liever één van de rijkste erfgoedsteden? Doornik heeft het allemaal! Vertrek vanuit het vakantieverblijf Mont-Saint-Aubert waar je alvast start met een magnifiek uitzicht over de Scheldevallei en Doornik. Meer hoeft dat niet te zijn!

Verken je de Schelde toch liever van iets dichterbij, dan hoef je slechts 30 minuten te rijden van het vakantiedomein bij Floreal om een landelijke tocht tussen de oevers van de Schelde en in weidse vlaktes met bosjes te maken. Onderweg kan je de verzorgde Franse keuken verkennen of Brasserie de Brunehaut, een Belgische brouwerij, bezoeken. Je vindt er dus voor iedereen wat wils. 

Ben jij ook volledig overtuigd voor je volgend wandelweekend?

Floreal is de ideale partner voor een zalige wandelvakantie. Dankzij de gunstige ligging in één van haar vakantiedomeinen beleef jij de mooiste momenten met je gezin. Neem gerust even contact op mochten er vragen zijn. Dat kan telefonisch via +32 800 11 505 of via ons online contactformulier. Dan helpen we je graag verder!

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit