Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat te doen in La Roche-en-Ardenne?

Gepubliceerd op: 21-11-2023

Heeft u een verblijf gepland in de Belgische Ardennen? Ontdek 5 must-do activiteiten voor uw weekendje weg of vakantie! Wandelingen, gastronomie, kastelen,...

Ardenne Aventures – a world of fun!

La Roche-en-Ardenne, een schilderachtig stadje vol geschiedenis, verwelkomt je met open armen. Ontdek de charme van deze plek met een overvloed aan mogelijkheden. Hier delen we vijf activiteiten waarmee je samen met familie of vrienden een onvergetelijk verblijf vol ontdekkingen, ontspanning, entertainment en gastronomie kunt ervaren.

 

1. Wandelingen

Verken de stad via haar valleien, platteland en bossen en ontdek de schoonheid van La Roche-en-Ardenne. Of het nu winter is, wanneer de sneeuw de landschappen bedekt, of zomer, wanneer de natuur op haar hoogtepunt is, deze wandelingen laten u de natuurlijke pracht van de regio ontdekken. Voor wandelroutes kunt u de website raadplegen: www.la-roche-tourisme.com. Hier vindt u gedetailleerde kaarten om u te begeleiden tijdens uw excursies.

2. Kasteel La Roche-en-Ardenne

Het Kasteel van La Roche-en-Ardenne is een must-see! Gedurende het hele jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd, van roofvogelshows tot proeverijen van lokale producten. U kunt ook op uw eigen tempo het kasteel verkennen en genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht vanaf het uitkijkpunt.

3. Wildpark La Roche-en-Ardenne

Voor een unieke ervaring met het gezin, breng een bezoek aan het Wildpark van La Roche-en-Ardenne. Ontdek het natuurlijke leven van verschillende wilde dieren, zoals herten, wilde zwijnen, jonge zwijnen en zelfs wolven. Sluit het bezoek af met een pauze op het terras van het café, dat een prachtig uitzicht biedt op dit natuurlijke gebied van 10 hectare terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltuin.

4. Ardenne Aventures – a world of fun!

Als u op zoek bent naar een dosis adrenaline en avontuur, kies dan voor een dag in het Park van Ardenne Aventures. Hier kunt u kajakken op de Ourthe, de uitdagende touwparcours trotseren of deelnemen aan andere spannende activiteiten voor een dag vol actie in de buitenlucht met familie of vrienden.

5. Restaurant Le Parc

Sluit uw dag af met een heerlijke maaltijd in restaurant Le Parc. Geniet van zorgvuldig bereide streekgerechten die de lokale smaken benadrukken. Afhankelijk van het seizoen kunt u zich laten verwennen met een gevarieerd menu dat uw smaakpapillen zal bekoren. Bovendien biedt het restaurant een charmante en betoverende setting, met prachtige landschappen die een bijzondere touch aan uw culinaire ervaring toevoegen.

Ontdek het menu hier.

 

Bent u nog op zoek naar accommodatie in La Roche-en-Ardenne? Neem dan gerust telefonisch contact op met Floreal La Roche-en-Ardenne via +32 842 19 446 of vul het online contactformulier in. Tot binnenkort!

 

 

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit