Overslaan en naar de inhoud gaan

Teambuilding organiseren in België: de 7 meestgestelde vragen

Gepubliceerd op: 31-05-2022

Een teambuilding is de ideale bedrijfsuitstap vol met leuke activiteiten, maar het vergt wel een zekere voorbereiding. Om jouw teambuilding succesvol te maken geeft Floreal, de specialist in het organiseren van bedrijfsevenementen, je de 7 belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen wanneer je met de organisatie begint.

Teambuilding

1. Wanneer moet ik een teambuilding reserveren?

Een teambuilding organiseren vraagt veel tijd en voorbereiding. Hoe meer deelnemers, hoe vroeger de organisatie begint. Een geschikte locatie met voldoende capaciteit om uw collega’s te ontvangen en (outdoor) activiteiten, moet je voldoende op voorhand reserveren. Vaak werkt het groepsverblijf samen met externe aanbieders van teambuilding activiteiten. Doe hier een beroep op om het organiseren van de teambuilding eenvoudiger te maken, zo ben je zeker van een origineel en leuk bedrijfsuitje.

2. Hoe lang duurt een teambuilding?

Jouw werknemers samenbrengen op het einde van de werkdag is geen teambuilding. Een teambuilding is vaak een bedrijfsuitje met leuke activiteiten die minstens een halve dag duren. Zo heb je voldoende tijd om enkele goede en leuke momenten door te brengen met jouw personeel en een heerlijke maaltijd te delen.

3. Een teambuilding met voor ieder wat wils: bestaat dat?

Je bent misschien sportief en avontuurlijk aangelegd, maar jouw medewerkers zijn dat misschien veel minder. Zelfs als jij ervan droomt een survivalweekend te organiseren en iedereen onderdak te bieden op een camping, moet je de activiteiten aanpassen aan het profiel van alle deelnemers. De keuze bij Floreal Floreal domeinen is oneindig. 

 

Als je kiest voor een teambuilding aan zee, is het mogelijk om een boottocht of fietstocht te plannen. Als je jouw bedrijfsevenement eerder in het hartje van de groene Ardennen voorstelt, kan een flinke wandeltocht vast iedereen bekoren. 

 

Maar er zijn ook rustigere animaties mogelijk, zoals bouw- en strategiespelen. Het zijn niet alleen fysieke activiteiten die de teamgeest versterken. Wees origineel en creatief!

4. Wat bij slecht weer?

In België zijn de weersomstandigheden onvoorspelbaar. Voorzie daarom bij outdoor teambuilding activiteiten ook steeds een overdekte locatie als alternatief om te schuilen bij slecht weer. 

5. Kan een professionele organisatie mij helpen?

Heb je zelf geen originele of leuke ideeën voor een teambuilding activiteit? Of heb je onvoldoende tijd om het bedrijfsevent te organiseren? Laat je dan begeleiden door een professionele organisator van seminaries, conferenties of bedrijfsevenementen. Die deelt zeker en vast zijn ervaringen en helpt jou een teambuilding in elkaar te steken die uw personeel nooit zullen vergeten.

6. Met welk budget moet ik rekening houden?

Bij het organiseren van een bedrijfsevenement of teambuilding is het niet enkel de huurprijs van de locatie, maar ook de prijs van de teambuilding activiteiten die het budget zal bepalen. Probeer dus zeker op voorhand zicht te krijgen op uw totale budget. Zo kan je eenvoudig kiezen uit een ruime waaier van activiteiten die toegankelijk zijn voor ieder budget.

7. Welke locatie moet ik kiezen?

Kies strategisch waar je jouw teambuilding wil organiseren. Elk Floreal verblijf heeft namelijk zijn voordelen afhankelijk van de locatie. Zo worden er totaal andere activiteiten voorgesteld aan de Noordzee dan in de Ardennen. Bekijk wat je graag wil doen tijdens jouw teambuilding of hoelang u onderweg wil zijn en kies op basis daarvan uw locatie.

Meer informatie over het organiseren van teambuildings in belgië?

Neem contact op met het team van Floreal Seminars. Wij zijn bereikbaar per telefoon of via ons online formulier. Floreal zorgt voor het organiseren van een teambuilding op maat, aangepast aan het profiel van jouw medewerkers. We beschikken over eigen vakantiedomeinen die zijn uitgerust met alle faciliteiten voor op maat gemaakte bedrijfsevenementen.

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit