Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportief weekend met familie, vrienden of club in een vakantiepark in de Ardennen

Gepubliceerd op: 23-04-2021

Om toch nog de batterij op te laden vóór de zomer, kun je met enkele families, vrienden of mensen uit je hobbyclub afspreken voor een sportief weekend of weekje weg. Floreal Holidays, gespecialiseerd in het organiseren van sportevenementen en groepsvakanties in de Ardennen geeft tips voor een groepsvakantie volgens de laatste corona-richtlijnen.

De Ardennen, het mekka voor buitensporten

De Ardennen lenen zich uitstekend voor een actieve vakantie. Uitgestrekte bossen, riviertjes, hellingen, honderden paadjes en wandelwegen, pittoreske dorpjes, … Je kunt er allerlei sportactiviteiten beoefenen zoals wandelen, mountainbiken, kajakken, raften, paardrijden, zweefvliegen, paragliden maar ook paintball, boogschieten, vissen, …

mountainbiken met vrienden

La Roche-en-Ardenne, in het hart van de ardennen

Een top destinatie in het hart van de Ardennen, is La Roche-en-Ardenne, een feodaal stadje dat prachtig gelegen is in een kronkel van de Ourthe. Naast alle activiteiten die de Ardennen bieden, kun je er de ruïnes van een Middeleeuws kasteel bezoeken, een museum rondom de slag om de Ardennen of het stadje zelf.

Een vakantiepark als uitvalsbasis met bijkomende voordelen

Op 800m buiten het centrum ligt het vakantiepark van Floreal, dat zich uitstekend leent voor een verblijf met grote groepen. Het biedt 76 gerenoveerde studio's en appartementen voor 2 tot 6 personen en beantwoord aan de Europese kwaliteitsnormen. Alle verblijven hebben een eigen woonruimte met TV en interconnectie, maar ook een eigen keuken. Wie in het vakantiepark verblijft, kan ook gebruik maken van bijkomende voordelen zoals de minigolf, het openluchtzwembad met lekkere ligstoelen, de petanquebaan, het fitnessparcours, de bowling, het multi-sportterrein en de 2 speeltuinen. Tijdens de schoolvakanties zijn er trouwens ook animatieprogramma's voor klein en groot.

Ideaal voor meerdere families, een groep vrienden of een hobbyclub

Het is dus perfect mogelijk om hier met meerdere families of groepen vrienden te verblijven, met behoud van de eigen bubbel. Specifiek voor hobbyclubs zoals een fietsclub, wandelclub of andere die op zoek zijn naar een locatie voor het organiseren van hun algemene vergadering, een congres om ideeën uit te wisselen, een ruilbeurs of een wedstrijdnamiddag schaken, kaarten of computerspelen, biedt het vakantiepark verschillende vergaderzalen.

Het ideale vertrekpunt voor een sportevenement

Floreal La Roche-en-Ardenne is daarnaast ook een ideaal vertrekpunt voor sportevenementen. De mountainbike-wedstrijd BeMC waarvan zij medeorganisator zijn vertrekt vanaf hier, net als de loopwedstrijd Trail des Fantômes en nog enkele andere. Er is een grote parking en specifiek voor fietsers is er in het vakantiepark een beveiligde fietsenstalling met fietsdouche en lockers. Je kunt de fietsbijeenkomst dus ook uitbreiden voor dagjesmensen.

Een heerlijke keuken voor ieders budget

Ook op culinair gebiedt kom je niets tekort in dit vakantiepark in de Ardennen. Zo is er het gerenommeerde restaurant Le Parc, maar ook een gezellige taverne met groot terras. Trek je er een hele dag op uit? Bestel dan een maaltijdpakket om onderweg te kunnen picknicken.

Waarom een groepsvakantie plannen bij Floreal in La Roche-en-Ardenne?

De voordelen van een vakantie met verschillende families, vrienden of een hobbyclub in het vakantiepark Floreal in het hart van de Ardennen zijn dus talrijk. Het park biedt:

  • verschillende studio's en appartementen van 2 tot 6 personen voor het behoud van de eigen bubbel;
  • groepskorting vanaf 20 personen;
  • veel mogelijkheden voor buitensporten;
  • culturele uitstappen in de directe omgeving;
  • restaurant en taverne met veel keuze plus mogelijkheid om een lunchpakket te bestellen om mee te nemen;
  • verschillende vergaderzalen voor een bijeenkomst zoals een algemene vergadering, een ruilbeurs;
  • alles, inclusief veel ervaring voor het organiseren van een sportevenement, net als een grote parking;
  • beveiligde fietsenstalling met douches, lockers en fietsdouche.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een actieve groepsvakantie met privé-verblijven?

Wil je graag een weekend reserveren met een groep vrienden of enkele families? Ben je op zoek naar een locatie voor het organiseren van een evenement met je hobbyclub? Ons team staat klaar om je verder te helpen. Je kunt ook de catalogus downloaden met de details en de prijzen.

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit