Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek Nieuwpoort: Fietsen of Mountainbiken, Wandelen en Puur Genieten!

Gepubliceerd op: 29-02-2024

Welkom in Nieuwpoort, waar de verkwikkende zeelucht en de uitgestrekte landschappen wachten om verkend te worden. Met de lente in aantocht en de zon die haar stralen over de Belgische kust verspreidt, zijn maart en april de ideale maanden om Nieuwpoort te ontdekken, zonder overrompelt te worden door de grote massa.

Ijzermonding

Fietsen of mountainbiken langs de Kust, de Polders of Westhoek? Ontdek het hier!

Plan je eigen avontuur via www.visit-nieuwpoort.be, waar je je route kunt samenstellen langs het fietsnetwerk Kust of Westhoek of kies uit verschillende uitgestippelde routes. Verlies jezelf in de themafietsroutes en ontdek de geschiedenis van de onderwaterzetting van de IJzervlakte tijdens WO I.

Natuurreservaten in Nieuwpoort: Ontdek de IJzermonding en de Koolhofput!

Ontdek twee prachtige reservaten binnen handbereik in Nieuwpoort, beide op minder dan 3 km afstand van elkaar! Verken natuurreservaat de IJzermondgin en provinciedomein de Koolhofput per fiets, mountainbike of te voet.

Laat je betoveren door het unieke natuurreservaat IJzermonding, waar de IJzer uitmondt in de zee. Dit paradijs voor vogelliefhebbers en natuurfotografen biedt een schitterende ervaring. Ontdek het prachtige leven in zilte kreken, slikken en schorren vanaf de vogelobservatiehut, twee vogelkijkwanden en een natuureducatieve getijdenpoel met amfitheater.

Provinciedomein de Koolhofput is het groene scharnierpunt tussen de stad en de polders. Geniet van vogels spotten via de kijkwand of van een ontspannen picknick. En voor fiets- of mountainbikeliefhebbers is het hier ideaal! Het provinciedomein is het vertrekpunt van fietsroute de Frontzate en biedt zelfs een speciale mountainbikeroute door het domein.

Ontdek de haven per boot of combineer varen en fietsen!

Een havenrondvaart in Nieuwpoort mag natuurlijk niet ontbreken! Stap aan boord van de gratis veerboot en steek de vaargeul over, zelfs met je fiets aan boord! Met de Seastar verken je de Euro-jachthaven en het natuurreservaat 'de IJzermonding', terwijl je langs de vismijn en typische schepen vaart.

Liever een fiets- en boottocht? Kies dan voor de IJzerstar en ontdek de Westhoek en ongerepte polders tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Fiets langs veldwegels en autovrije paden, en vaar terug met de IJzerstar over de IJzer. Een unieke ervaring aan de Belgische kust!

Triënnale Beaufort: kunst langs de kust, te voet op per fiets!

Vanaf 27 maart komt Nieuwpoort tot leven met de start van Triënnale Beaufort, waarbij opvallende kunstwerken langs de 67 kilometer lange Belgische kust verspreid zijn. Ontdek ze met de verschillende uitgestippelde fietslussen die je langs de Beaufort-kunstwerken leiden. Een unieke ervaring die kunst en de pracht van de natuur perfect combineert. Tip: Ervaar de magie van een zonsopgang of zonsondergang bij deze kunstwerken voor een extra betoverende ervaring.

Maak je klaar om Nieuwpoort te ervaren in al haar pracht en praal. Mis deze kans niet en boek nu je verblijf bij Floreal Nieuwpoort, zodat je tijdens de lente kunt genieten van alle unieke ervaringen die deze badplaats te bieden heeft!

Floreal Nieuwpoort

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel ons op 058 22 46 00 of stuur een e-mail naar receptie.nieuwpoort@florealgroup.be. We staan klaar om je verder te helpen en je verblijf onvergetelijk te maken!

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit