Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek de mooiste plekjes in de Ardennen voor je volgende kampeervakantie

Gepubliceerd op: 23-04-2021

Het ziet ernaar uit dat ook de volgende vakanties best in eigen bubbel plaats kunnen vinden. We ging voor jullie op zoek naar de allermooiste plekjes in België voor een coronaveilige vakantie dicht bij huis in je eigen bubbel. Onze zoektocht bracht ons in de Ardennen, met als ideale vakantie een kampeervakantie zoals Floreal Holidays, campinguitbater met verschillende campings ons uitlegt.

DE ARDENNEN, ADEMBENEMEND MOOI EN GEVARIEERD

De Ardennen zijn absoluut het pareltje van België. Een uitgestrekte, totaal ongerepte natuur, waar je weer helemaal tot rust komt tussen het groen, met kabbelende riviertjes, meertjes vol met vis en idyllische dorpjes die verrassend opduiken in de bochtige valleien. Maar het zijn vooral de eindeloze bossen die je de adem benemen. Bossen zover het oog reikt, met zowel loofbomen als naaldbomen en dat in alle mogelijke kleurschakeringen, afhankelijk van het seizoen.

Koppel rust uit op bank met zicht op Ardennen

EEN WAAIER AAN MOGELIJKHEDEN VOOR EEN GESLAAGDE VAKANTIE

De buitenactiviteiten die de Ardennen bieden zijn dan ook heel gevarieerd. Je kunt natuurlijk heerlijk wandelen, maar ook fietsen, mountainbiken, vissen, dieren spotten, spannende outdooractiviteiten doen in een avonturenpark of op kastelenjacht gaan. De Ardennen zijn synoniem voor actief en rust, en ze halen je gegarandeerd uit je dagelijkse sleur.

KAMPEREN VOOR EEN CORONAVEILIGE VAKANTIE IN EIGEN BUBBEL

In deze coronatijden, is een kampeervakantie absoluut ideaal. Omdat de Ardennen zo gevarieerd zijn wat landschap, activiteiten en bezienswaardigheden betreft, halen we hier vier typische bestemmingen aan, die alle vier anders zijn en een mooi beeld geven van onze mooie Ardennen.

  •  Rendeux bij het Natuurgebied des deux Ourthes

Rendeux is een klein dorpje dat prachtig gelegen is te midden van de bossen aan de oevers van de Ourthe, op een steenworp van het natuurgebied Parc Naturel des deux Ourthes. In de buurt kun je kajaks en fietsen huren, talrijke wandel- en fietsroutes doen en allerlei uitstapjes ondernemen zoals naar een oude molen, spannende grotten, kasteelruïnes, een wildpark, een outdoorparc, verschillende musea en nog veel meer.

Qua logies raden we de Camping Le Festival**** aan, gelegen aan de oevers van de Ourthe met een eigen supermarkt, speeltuin, sportterrein, petanquebanen, tafeltennis, gezellige bar met groot terras, frituur en restaurant.

  • Odrimont bij Lierneux in de Hoge Ardennen

Lierneux ligt in de Hoge Ardennen, niet ver van de met sneeuwkanonnen uitgeruste skipistes Le Monty en Baraque Fraiture, waar je zowel kunt langlaufen als alpineskiën. In de zomer kan je van hieruit prachtige afgebakende wandelingen en fietstochten maken, de F1-piste van Spa-Francorchamps bezoeken, de bronnen en thermen van Spa, de watervallen van Coo, noem maar op.

Camping Gosssaimont**** is een hele mooie camping in Odrimont, deelgemeente van Lierneux, en biedt onder andere een leuke speeltuin, een gezellige taverne met overdekt terras, een kleine superette, een sportterrein, een pingpongtafel en petanquebanen.

  • La Roche-en-Ardenne in hartje Ardennen

La Roche-en-Ardenne is een oud feodaal stadje gelegen in een prachtige bosrijke omgeving aan de oevers van de Ourthe, waarboven een 11de-eeuws kasteel uittorend. De omgeving heeft een rijke geschiedenis, maar biedt ook tal van outdooractiviteiten, grotten, een wildpark, kastelen, …

Overnachten kun je pal aan de oevers van de Ourthe in de camping La Roche 1**** met een gezellig restaurant, een taverne met groot terras, een frituur, een winkeltje, sportterreinen, een speeltuin, minivoetbal, petanque, een verwarmd openluchtzwembad op loopafstand en natuurlijk de Ourthe.

  • Virton in de Gaume-streek

De Gaume-streek biedt dan weer een totaal ander landschap en vooral een totaal ander klimaat. Het wordt ook wel de Belgische Provence genoemd, en niet voor niets. In deze streek kun je naast prachtig wandelen en fietsen ook de Maginot Linie ontdekken, Middeleeuwse burchten, maar je kunt ook vissen in één van de vele meren, waterfietsen, ...

Een mooie camping gelegen aan zo'n meer is La Colline de Rabais****. Buiten het meer is er een openluchtzwembad, een speeltuin, een campingwinkel, een brasserie met groot terras, een frituur, een volleybalveld, een petanque baan, tafeltennis, een voetbalveld, een picknickplaats, ...

DE VOORDELEN VAN KAMPEREN OP EEN RIJ

Waarom kamperen? Kamperen is een stuk goedkoper dan een vakantie op hotel, plus kamperen is helemaal coronaveilig. Je kunt alles doen in je eigen bubbel. Daarnaast is kamperen heerlijk dicht bij de natuur. Je leeft voornamelijk buiten, wat een heel andere beleving is dan een vakantie op hotel. Het heeft gewoon een andere sfeer.

KAMPEREN IN DE VERSCHILLENDE VORMEN

Om te kamperen heb je niet meer je eigen uitrusting nodig, je kan je kampeerverblijf kant en klaar huren en dat in verschillende niveaus van comfort. Je kan kiezen voor heel basic, een tent of caravan met het “back to nature”-gevoel, maar je kan ook veel luxueuzer en origineler kamperen wat we glamping noemen. Wat dacht je van een weekje in een safaritent, eventueel met knusse houtkachel voor tijdens een koude avond, of een volledig nieuwe look Coco Sweet-tent, een origineel ontwerp opgetrokken in materialen als tentdoek en kokosnoothout? En natuurlijk kun je nog steeds kamperen met je eigen tent, caravan of mobilhome.

MEER WETEN OVER DE KAMPEERMOGELIJKHEDEN IN DE ARDENNEN?

Wil je graag de prijzen kennen of een plaatsje reserveren? Neem snel contact op met ons team voor meer informatie, of download onze catalogus om rustig met de hele familie te doorbladeren op zoek naar jullie volgende vakantiebestemming.

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit