Overslaan en naar de inhoud gaan

Must do’s in de Kempen

Gepubliceerd op: 22-02-2024

De Kempen is ideaal voor avonturiers, zowel jong als oud! Het is één van de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen, met een verscheidenheid aan wandel- en fietspaden voor elk niveau. Of je nu houdt van adembenemende landschappen, heerlijk eten of culturele ontdekkingen, de Kempen heeft voor elk wat wils. Laat je inspireren door deze onmisbare activiteiten die je absoluut niet mag missen!

must do's kempen

Wandelen en fietsen

Trek erop uit en verken de betoverende Grenspark Kalmthoutse Heide! In augustus en september staat de heide in volle bloei en het landschap krijgt een magisch tintje. Daarnaast zorgen de vele natuurbeleefpaden voor wandelaars en fietsers voor dat extra tikkeltje avontuur.

Voor een panoramisch landschap moet je naar "Den Toeristentoeren" in het wandeldomein De Paepekelders - een houten constructie te midden van het bos die je laat genieten van een verbluffend zicht tot wel 31,655 kilometer ver! Hou zeker Floreal Kempen op Facebook in de gaten voor aankomende huifkartochten met een heerlijke picknick 😉.

Mountainbikeliefhebbers zullen de Kempische bossen geweldig vinden, met routes zoals die tussen Herentals en Kasterlee, wat staat voor 53 km aan mountainbikeplezier! Voor een echte uitdaging, probeer het permanente cyclocross parcours vanaf Floreal Camping Kempen, dat geliefd is bij professionele wielrenners Wout van Aert en Mathieu Van der Poel.

 

Gezin

Kasterlee staat bekend om zijn kindvriendelijkheid. De Kabouterberg is daar een perfect voorbeeld van. Gelegen op de Kempense Heuvelrug, biedt deze omgeving plezier voor kinderen van alle leeftijden, aangepast voor de allerkleinsten en rolstoelgebruikers. Geen excuses dus om de kabouters niet te bezoeken Wil je nog meer ontdekken, zowel flora als fauna? Bezoek dan zeker Pakawi Park, waar je een wereldreis kunt maken tussen de dieren.

Voor de avonturiers onder ons is De Ark van Noe dé place to be! Hier kun je kajaks of kano’s huren voor een dag vol waterpret. Of breng een dag door in Bobbejaanland, waar meer dan 40 spannende attracties en leuke shows op je wachten! Ideaal voor jongeren en tieners. Liever iets rustigers? Hof van Isschot is een bloemenplukweide waar je je eigen boeket kunt samenstellen. De tuin is vrij toegankelijk.

 

Cultuur

Ontdek de ambachtelijke productie van geitenkaas bij de Kempense Geitenkaas Polle. Breng een bezoek aan de boerderij en sla wat kaas in bij de hoevewinkel. Liever kunst bezoeken? Naast het Kempisch Kanaal vind je de recent gerenoveerde graansilo die de uitgebreide kunstcollectie van de gedreven Kempenaar, Hugo Voeten, tentoonstelt. Het gebouw alleen al is een bezoekje waard, maar de collectie en de beeldentuin maken het echt onvergetelijk.

Last but not least, mag een bezoek aan de Abdij van Tongerlo niet ontbreken op je planning! Start een prachtige fietsroute vanaf Floreal Kempen naar dit stukje Kempen. Naast de prachtige abdij met zijn schitterende architectuur kun je ook genieten van een verfrissend ijsje bij "De Lekwei", met verrukkelijke smaken en een heerlijke tuin om in te vertoeven.

Ben je klaar om de Kempen te verkennen? Ontdek Camping Floreal Kempen waar je kunt ontspannen na een dag vol avonturen!

Voor boekingen, neem dan gerust telefonisch contact op via +32 14 55 61 20 of per mail: camping.kempen@florealgroup.be.

must do's kempen

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit