Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe maak je een business event origineel?

Gepubliceerd op: 29-09-2021

De resultaten zijn gekend, het bedrijf heeft al haar objectieven behaald. Tijd dus om even wat stoom af te blazen en alle teams te belonen. Dit is dus het juiste moment voor een origineel bedrijfsevenement, waarop alle medewerkers gezellig en ontspannen kunnen genieten. Maar hoe maak je dat nu origineel ? Het is beter niet een exacte herhaling van het bedrijfsevenement van vorig jaar, zelfs al was iedereen toen tevreden. Floreal geeft tips om er een nieuw origineel evenement van te maken.

Het recept om uw seminarie of teambuilding origineel en onvergetelijk te maken

Voordat u zich stort in het organiseren van een bedrijfsevenement dat echt buitengewoon is, moet u eerst even volgende denkoefening doen :

Teambuilding group
  • Het objectief van het evenement : de keuze van activiteiten net als de locatie van het bedrijfsevenement moeten gekozen worden in functie van de doelstelling die u aan deze samenkomst wilt koppelen. U kiest uiteraard niet voor dezelfde animatie wanneer het doel is de koppen eens bij elkaar te steken, de werknemers te belonen voor hun inzet of gewoon de batterij even op te laden na een bewogen jaar.
  • Ieder jaar een nieuwe activiteit vinden : vorig jaar was de Latino party een groot succes, maar om hetzelfde thema te herhalen is niet zo'n goed idee. Uw medewerkers willen verrast worden. Omdat meerdere hoofden meer weten dan één, is het interessant een kleine werkgroep in leven te roepen voor de organisatie ervan.
  • Houdt rekening met het profiel van de deelnemers : u houdt misschien van karaoké en wilt dat graag met uw medewerkers delen, maar daarom vindt niet iedereen dat leuk. Net als dat sommige sportactiviteiten niet alle dames zullen bekoren, of dat een 'girls' animatie de heren op hun honger laten zitten. Analyseer dus zeer zorgvuldig het profiel van alle genodigden voordat u een teambuildingactiviteit kiest. Wanneer de meesten van de zee houden, is een bedrijfsevenement in Blankenberge misschien een uitkomst.
  • Houd het thema en de locatie geheim, maar overdrijf niet : het verrassingseffect is het grootst wanneer je alles kunt geheim houden tot het einde. Niettemin is het wel leuk om enkele aanwijzingen te geven. Bijvoorbeeld door te vertellen wat de dresscode zal zijn, of het een seminarie betreft dat meerdere dagen in beslag zal nemen met een overnachting of niet. Of maak er een raadseltje van. Geef enkele hints die uw medewerkers op het jusite spoor zullen zetten, zonder het volledige geheim prijs te geven.

 

MEER WETEN OVER DE ORIGINELE VOORSTELLEN VAN BUSINESS EVENTS GEORGANISEERD BIJ FLOREAL ?

Neem snel telefonisch contact op met ons team bij Floreal voor meer informatie omtrent de verschillende mogelijke animaties tijdens business events of vul het online antwoordformulier in.

DOORZOEK HET INTERNET OP ZOEK NAAR HET ORIGINELE IDEE VOOR UW BUSINESS EVENT

Het internet bruist van de originele ideeën voor teambuildingactiviteiten, die echt in de annalen van het bedrijf zullen komen. In amper vijf minuten tijd vindt u al een hele waaier aan animaties, de één nog aparter dan de ander : 

Een vintage avond : de jaren 60, 70, 80 zijn hartstikke in ! Waarom niet terug in de tijd gaan met een verkleedavond met aangepaste muziek, eventueel gespeeld door een echte groep, of met een disc-jockey van toen. Je portret laten maken : huur een karikaturist in, en laat van iedere medewerker een leuk portret maken. Een prachtig aandenken aan een memorabele avond, leuk voor aan de muur of op het bureau. Who is who : vraag aan de deelnemers om een chinees portret op te stellen met een tiental vragen. Laat vervolgens per team raden wie er in de zaal zit. Leuk om elkaar beter te leren kennen. Een te gekke avond met virtuele realiteit: kies voor een animatie met een echte virtuele realiteitshelm, het neusje van de zalm in de huidige technologie. Neem alle medewerkers mee naar een parallel universum. Hypnose-avond voor gegarandeerd succes: iedereen kent de traditionele goochelaar die van tafel tot tafel gaat en iedereen verbaast : waar is dat nou gebleven ? De nieuwste versie in magische animaties is hypnose, tot groot vermaak van iedereen. Wie durft ?

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit