Overslaan en naar de inhoud gaan

Een last minute verblijf op een camping of vakantiedomein in de Ardennen of aan de kust

Gepubliceerd op: 18-08-2022

Een last minute weekendje weg en verblijf in het buitenland reserveren is ondertussen uitgegroeid tot een gewoonte. Mensen boeken laat om te genieten van voordelige prijzen. Maar kan je ook last minute boeken voor een rustgevend verblijf in een vakantiedomein of een camping in België? Ontdek alle voordelen van een last minute op een camping of vakantiedomein in de Ardennen of aan zee.

Family riding bike in the forest

Is er voldoende keuze voor een last minute in de Ardennen of aan de Belgische kust?

De keuzemogelijkheden bij een last minute reservatie hangen af van verschillende factoren:

  1. De periode van het jaar
    Tijdens het hoogseizoen (van juli tot september) en verlengde weekends is de keuze eerder beperkt. Werkende mensen genieten dan meestal van een verlofperiode en willen daar optimaal gebruik van maken. De tenten, caravans, bungalows en kamers zijn vaak lang op voorhand gereserveerd, dus een last minute plan je beter tijdens het laagseizoen. Dan is er namelijk minder vraag naar.
     
  2. Het weer
    De weersvooruitzichten hebben een belangrijke invloed. Tijdens de zomer is de keuze vaak eerder beperkt, want vakantiegangers rekenen op mooi weer en boeken dus lang op voorhand. Maak gebruik van de paasvakantie en Allerheiligen om een last minute te reserveren. Het weer is minder voorspelbaar, maar er zijn minder reservaties. Daardoor heb je meer kans op voordelige promoties.
     
  3. De bestemming
    Wanneer er zon is, is het aan de kust vaak druk. Andere streken zoals de Ardennen lenen zich daarom beter voor een last minute reservatie. Bezoek eens Virton, Odrimont, Rendeux of La Roche-en-Ardenne om last minute te kamperen op een camping. Daar zijn op sommige periodes veel minder boekingen.
     
  4. Het soort verblijf
    Tenten blijven vaak beschikbaar, omdat hun bezetting afhangt van het weer. Daarom reserveert men minder op voorhand, waardoor er dikwijls nog tenten beschikbaar zijn in de camping in Odrimont, in het hartje van de mooie Ardennen.

Zakt de prijs voor een last minute vakantie op een camping of een vakantiedomein?

Ieder vakantiedomein heeft zijn eigen methodes, maar last minute promoties zijn vaak op voorhand gepland. Wanneer er staanplaatsen of bungalows overblijven, worden de last minute aanbiedingen enkele weken op voorhand aangeboden. De prijs zal op het laatste moment niet nog zakken, dus tot het laatste moment wachten om te reserveren is niet nodig. Je geniet sowieso van het voordeel van een last minute reservatie voor een camping of vakantiedomein in de Ardennen of aan de Belgische kust.

Hoe reserveer je een last minute verblijf aan de Noordzee of in de Ardennen?

Het eenvoudigste is om rechtstreeks te bellen voor een last minute reservatie. Dan weet je onmiddellijk wat nog beschikbaar is en kan je snel reserveren. Wanneer je online reserveert, kan het zijn dat je vraag niet snel wordt gezien en iemand anders jouw plaatsje reserveert.

Hoe betaal je een last minute reservatie?

Bij een last minute reservatie kan het zijn dat de camping of het vakantiedomein nog steeds een voorschot vraagt. Een reservatie bestaat namelijk uit een deel van de totale som om de garantie van de verhuur van de bungalow, tent of caravan te verzekeren.

Contacteer Floreal holidays voor een last minute reservatie in een vakantiedomein of camping 

Floreal is de ideale partner voor een zalige vakantie in één van haar vakantiedomeinen of campings aan de Belgische kust of in de Ardennen. Neem gerust even contact op indien je meer uitleg wenst!

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit