Overslaan en naar de inhoud gaan

6 must do’s tijdens je vakantie in Neufchâteau bij Floreal Holidays

Gepubliceerd op: 19-10-2023

Floreal Holidays heeft sinds kort een gloednieuw hotel in het charmante stadje Neufchâteau. Op zoek naar een toevluchtsoord om even op adem te komen van het drukke alledaagse leven? Ontdek welke 6 activiteiten je zeker niet mag missen tijdens je verblijf in Hotel Eden Ardenne.

kanoe

Neufchâteau heeft alles te bieden voor wie tot rust wil komen of nood heeft aan ontspanning in een weelderig groene omgeving. Met 8 schilderachtige wandelpaden en 5 uitdagende mountainbikeroutes als vertrekpunt, belooft deze vakantie een onvergetelijke ervaring te worden. Met deze 6 niet te missen activiteiten op je planning, kan je daar zeker van zijn!

1. Ambachtelijke brouwerij van Rulles

Laat je smaakpapillen tintelen terwijl je geniet van heerlijke blonde, bruine of tripel Rulles in het adembenemende landschap van de Semoisvallei. Bewonder deze mooie regio in België en verwen jezelf na een fascinerend bezoek aan de ambachtelijke brouwerij met een verfrissend plaatselijk drankje. 

2. Observatoire Centre Ardenne

Laat je betoveren door de eindeloze sterrenhemel en de Melkweg! Als je gefascineerd bent door het universum, mag je tijdens je weekendje weg een bezoek aan het enige openbare astronomische observatorium in België zeker niet missen. Of je er nu een uurtje, een hele dag of zelfs een hele nacht wilt doorbrengen, zorg ervoor dat je je afspraak vooraf boekt. Laat je begeleiden op een onvergetelijke reis door de kosmos.

3. Het bos van Anlier

Ben jij een natuurliefhebber die op vakantie graag één wordt met de prachtige omgeving? Dan is dit 7000 hectare grote bos absoluut een must-visit voor jou! Maak urenlange wandelingen en wie weet kom je onderweg herten, everzwijnen of zelfs lynxen tegen. Het is de ultieme gelegenheid voor jong en oud om je zintuigen te laten ontwaken en je te laten verwonderen door de ongerepte schoonheid van de natuur. Klaar om je hart wat sneller te laten slaan en je geest te verfrissen tijdens je verblijf in Neufchâteau?

4. Meer van Neufchâteau

De zon schijnt fel en jij snakt naar verkoeling… La Vallée du Lac is jouw redding! Op deze recreatiesite, gelegen in het schilderachtige dal van Neufchâteau, bevind je je te midden van ongerepte natuur. Voor de waterratten onder ons is er een overvloed aan mogelijkheden: huur een kajak, kano of pedalo en breng een heerlijke middag door op het verfrissende water. Blijf je liever aan de oevers? Ga dan gezellig vissen.

Is het toch net iets te fris voor wateractiviteiten tijdens jouw vakantie bij Floreal Holidays, dan kan je je nog steeds volledig uitleven op de tennisbanen, beachvolleybalterreinen en minigolf bij het meer. Voor de jongsten is er een speelplein waar ze zich kunnen uitleven. Om de dag perfect af te sluiten, kun je op de barbecueplaats genieten van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht.

5. Oude leisteenmijn in Bertrix

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe de mijnen in de Ardennen eruitzien? Dompel je dan op eigen tempo onder in de betoverende ondergrondse wereld en verken een parcours van 1 kilometer lang. Op een diepte van 25 meter onder de grond ontdek je alles over het rijke industriële verleden van België. 

Wil je je bezoek nog unieker maken? Reserveer dan op voorhand een gids via de website, proef de heerlijke lokale gastronomie of laat je verrassen door een degustatie van smaakvolle streekbieren en ambachtelijke aperitieven.

6. Brasserie Bô Rivage

Als kers op de taart is er na het wandelen of het uitstapje nog Brasserie Bô Rivage, waar je je voeten onder tafel kan schuiven en kan genieten van een heerlijke maaltijd. Je komt terecht in een idyllische setting, vlak naast het hotel én met uitzicht op het meer. Zo rond je je dag smakelijk en in stijl af.


Kan jij niet wachten om jouw verblijf op het vakantiedomein van Floreal Neuchâteau vast te leggen? Neem dan gerust telefonisch contact op met Floreal Holidays via +32 800 11 505 of vul het online contactformulier in. Tot binnenkort op ons nieuwste vakantiedomein in Neufchâteau!

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit