Overslaan en naar de inhoud gaan

Op vakantie met kinderen: Doornik of de Ardennen is jouw bestemming

Gepubliceerd op: 26-09-2022

De schoolvakanties en weekends met de kinderen doorbrengen, boordevol leuke activiteiten? De vakantiedomeinen van Floreal hebben dan de perfecte ligging! Maar welk Floreal vakantieverblijf kies jij? Ontdek hier alles wat de omgevingen van Mont-Saint-Aubert en La Roche-en-Ardenne te bieden hebben om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

op pad in het bos

Samen op pad

Trek die wandelschoenen en dikke jas maar aan en maak een prachtige wandeling door de groene, ongerepte natuur in de Ardennen. Ontdek samen met je kinderen de natuur en daag hen uit met allerlei leuke spelletjes en opdrachten. Voor wat extra avontuur kan je bijvoorbeeld het wandelspel Buitenbeentjes meenemen en sta je nog dichter bij de natuur dan voorheen. Zie je graag wilde diertjes? Neem dan zeker de tijd voor een bezoek aan het wildpark van La Roche-en-Ardenne.

Eerder op zoek naar de combinatie van stad en natuur? Vanuit Floreal Mont-Saint-Aubert kan je deelnemen aan een avontuurlijk stadsspel in Doornik. In “De Tovenaars van het Verloren Woud” laat je je fantasie de vrije loop en is het jouw taak om de toegang tot het magische bos te bemachtigen. 

Avontuur met extra adrenaline

Een park vol trampolines of 9 parcours met onder andere de langste kabelbaan van België? Niets is te stoer voor jouw kinderen. Ontdek Ecopark Adventures in Doornik voor een vakantie vol kick, want zowel ouders als kind zullen zich hier enorm amuseren. Ben je een echte fan van water? Beleef dan een dag op de Ourthe in een pedalo of kayak. Maar pas op, want wie weet val jij wel eens in het water!

Vanuit La Roche-en-Ardenne zal een daguitstap naar Plopsa Coo dan weer alle kinderdromen waarmaken.

Cultuur op kindermaat

Haal jullie innerlijke speurneus en verbeelding boven en verken het Marionettenmuseum in Doornik. Wie weet zijn jouw kinderen de helden van de dag en vinden ze Jack terug. Dierenvrienden kunnen zich verdiepen in de wandelgangen van het natuurhistorisch museum van Doornik. Verrijk je kennis over alle tropische dieren en planten die er te bewonderen vallen. Met een verblijf in het vakantiepark van Mont-Saint-Aubert kan je vakantie zo niet meer stuk. 

Ook La Roche-en-Ardenne heeft minder sportieve activiteiten te bieden voor de kids. Bezoek bijvoorbeeld het feodaal kasteel van La Roche-en-Ardenne of klauter doorheen de Grotten van Hotton. Krijg je er echt niet genoeg van? Rijd dan mee op het treintje langs alle toeristische trekpleisters.

Contacteer Floreal voor jouw vakantieplannen

Floreal is de ideale partner voor een zalige vakantie in één van haar vakantiedomeinen of campings. Dankzij de perfecte locaties aan de Belgische kust of in de Ardennen beleef jij de mooiste momenten met je gezin. Neem gerust even contact op mochten er vragen zijn. Dat kan telefonisch via +32 800 11 505 of via ons online contactformulier. Dan helpen we je graag verder!

 

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit