Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Een teambuilding organiseren in België: de 7 vragen die u zich moet stellen

Teambuilding is het trendy bedrijfsevenement bij uitstek, maar het vergt wel een zekere voorbereiding. Om het tot een succes te maken, geeft Floreal, de specialist in het organiseren van bedrijfsevenementen, u de 7 hamvragen die u zich moet stellen voordat u met de organisatie begint.

1. Hoelang op voorhand moet u een locatie voor een teambuilding reserveren?

Een teambuilding organiseren vergt voorbereiding. U kunt dat niet op het laatste moment beslissen, anders loopt u kans geen geschikte locatie meer te vinden om uw werknemers te onthalen. Dat geldt ook voor het reserveren van de activiteiten. Het door u gekozen zalencomplex werkt meestal samen met externe aanbieders van activiteiten, en het is ook belangrijk hun prestaties tijdig te reserveren. Houd er ook rekening mee dat hoe hoger het aantal deelnemers, hoe vroeger u moet beginnen met de organisatie.

2. Hoe lang mag de teambuilding duren?

Uw werknemers bijeenbrengen na een dag werken heeft niets met teambuilding te maken. De duur van dit genre bedrijfsevenementen moet minstens een halve dag bedragen, als u voldoende tijd wilt hebben om enkele goede momenten door te brengen en een lekkere maaltijd te delen.

3. Welk profiel hebben de deelnemers van het bedrijfsevenement?

U bent misschien sportief en avontuurlijk aangelegd, uw medewerkers zijn dat misschien veel minder. Zelfs als u ervan droomt een survival weekend te organiseren en iedereen onderdak te bieden op een camping, moet u de activiteiten aanpassen aan het profiel van alle deelnemers. De keuze is oneindig. Als u kiest voor een teambuilding aan zee, is het mogelijk om een boottocht of fietstocht te plannen. Als u zich uw bedrijfsevenement eerder in het hartje van de groene Ardennen voorstelt, kan een flinke wandeltocht iedereen bekoren. Maar er zijn ook rustigere animaties mogelijk, zoals bouw- en strategiespelen. Het zijn niet alleen fysieke activiteiten die de teamgeest versterken. Wees origineel en creatief!

4. Is er een risico op slecht weer?

We zijn in België. De weersomstandigheden zijn dus onvoorspelbaar. Als er voornamelijk buitenactiviteiten op het programma staan, voorzie dan een teambuilding-locatie waar ook een overdekte plaats is om te kunnen schuilen in geval van slecht weer.

5. Kan een professionele teambuildingorganisatie mij goed advies geven?

Laat u begeleiden door een professionele organisator van seminaries, conferenties of bedrijfsevenementenin het algemeen. U komt zelf ideeën te kort wat leuke activiteiten betreft voor uw werknemers? Een professionele aanbieder is dan aangewezen. Hij deelt zijn ervaringen graag en helpt u een teambuilding in elkaar te steken die de deelnemers nooit zullen vergeten.

6. Over welk budget beschikt u voor dit personeelsfeest?

Vergeet niet dat bij het organiseren van een bedrijfsevenement het niet alleen de huurprijs van de locatie is die de prijs uitmaakt. Het eindbedrag verhoogt aanzienlijk met de activiteiten die u bij aparte aanbieders neemt. Maak dus goed uw budget op voordat u begint. Het heeft geen zin iets te willen, als u dat niet kunt betalen.

7. Welk type locatie kiezen voor uw bedrijfsevenement?

De keuze van de locatie om uw medewerkers uit te nodigen is ook belangrijk en strategisch. Bepaal waar u uw teambuilding wilt organiseren. Er worden totaal andere activiteiten voorgesteld aan de Noordzee als in de Ardennen.

Meer informatie over het organiseren van teambuildings in België?

Neem contact op met het team van Floreal Seminars. Wij zijn bereikbaar per telefoon of via ons online formulier. Floreal zorgt voor het organiseren van een teambuilding op maat, aangepast aan de profiel van uw medewerkers. We beschikken over eigen vakantieparken die zijn uitgerust met alle faciliteiten voor op maat gemaakte bedrijfsevenementen.Newsletter