Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Een vakantie voor mensen met specifieke noden

Ook mensen met bepaalde specifieke noden hebben recht op een ontspannende vakantie, maar slechts weinig vakantieverblijven zijn hierop voorzien. We vroegen aan Floreal Holidays, eigenaar van verschillende vakantieparken en campings in België, waarop we moeten letten en waaraan we een rolstoelvriendelijk vakantiedomein kunnen herkennen.

Een belangrijke groep mensen hebben specifieke noden

Er zijn meer mensen dan je zou denken die specifieke noden hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld rolstoelgebruikers zijn, maar ook slechtziende mensen, mensen die dag en nacht een begeleider nodig hebben, mensen met een voedingsallergie en nog andere. De meeste vakantiecentra hier niet op ingesteld, hoewel deze mensen ook recht hebben op een zorgeloze vakantie.

Een vakantieverblijf dat niet is aangepast voor een rolstoelgebruiker

Het leven in een rolstoel is totaal anders dan voor mensen die lopen. Je zit lager, en je bent breder. Een deur die moeilijk opengaat, smalle deuropeningen, een hoge deurknop, een drempel, trappen, hooggeplaatste lichtknopjes en keukenkastjes, een badkamer zonder inloopdouche, een te kleine en te hoge wc, … het zijn alledaagse dingen die een ontspannende vakantie in de weg staan.

Welke voorzieningen zijn belangrijk voor een zorgeloze rolstoelvakantie?

Voor een geslaagde vakantie moeten personen met beperkte mobiliteit dus uitkijken naar een rolstoelvriendelijke vakantiebestemming. Dat omvat onder andere een goed bereikbare toegang vanaf de openbare weg, brede deuren in de gemeenschappelijke ruimten van het gebouw en het restaurant, een aangepaste hoogte van de ontvangstbalie in de receptie, aangepaste toiletten, vlakke looproutes naar de verschillende faciliteiten, grote liften met lage knoppen, een helling bij een klein niveauverschil en natuurlijk een rolstoel-aangepaste kamer, studio of appartement.

De noden voor slechtziende vakantiegangers is net weer anders

Voor slechtziende mensen die zelfstandig met vakantie willen, is het dan weer belangrijk dat er zo weinig mogelijk obstakels zijn op de looproutes, dat de trappen voorzien zijn van leuningen links en rechts en dat de eerste en laatste traptrede voorzien is van een noppenstructuur, waardoor het begin en einde van de trap duidelijk herkenbaar zijn.

Een vakantiebestemming met aanpassingen voor rolstoelgebruikers krijgt een A-label

Wanneer een vakantiedomein aan de specifieke behoeften voor rolstoelgebruikers voldoet, kan het een A-label krijgen van een specifieke commissie die dit label toegekend na een grondige en objectieve controle.

Een vakantiedomein met A-label aan zee

Het vakantiepark Floreal in Blankenberge heeft bijvoorbeeld zo'n A-label. Het is een gezellig vakantiecentrum, waar men kamers, studio's en appartementen kan huren met ontbijt, halfpension of zelfs volpension. Maar liefst 6 studio's zijn specifiek aangepast voor rolstoelgebruikers, met overal voldoende ruimte om te draaien, brede deuren en een aangepaste badkamer en toilet. Deze studio's zijn ideaal gelegen, vlak bij de liften en net naast enkele gewone kamers voor de eventuele mantelzorgers of begeleiders. Uiteraard zijn geleidehonden ook welkom in het hele vakantiedomein.

Een gezellig vakantiepark voor iedereen

Een vakantie in dit centrum heeft tal van voordelen. Het ligt op 400 meter van het strand en de dijk die bereikbaar zijn via een goed begaanbaar pad. Er is een eigen parking met brede parkeerplaatsen vlakbij de inkom voorbehouden voor personen met een handicap. Eten kan in het gezellige goed bereikbare restaurant, waar het avondeten wordt opgefleurd met gezellige animatie en live muziek. In het restaurant is het mogelijk op voorhand eten te reserveren dat vrij is van bepaalde allergenen, of dat geschikt is voor vegetariërs, veganisten of een ander eetpatroon. Het vakantiepark beschikt zelfs over een eigen busje om rolstoelgebruikers te kunnen brengen of halen van het station.

De voordelen van een vakantie in het Florealpark in Blankenberge voor mensen met speciale noden

Naast het feit dat een vakantie aan zee altijd scoort als topbestemming voor een ontspannen vakantie, biedt dit vakantiedomein tal van extra voordelen voor mensen met specifieke noden:

  • eigen parking met brede parkeerplaatsen voor mensen met een handicap:

  • goed begaanbare looproutes naar de voornaamste bestemmingen: receptie, liften, restaurant, parking, strand en dijk;

  • brede deuren en gangen;

  • aangepaste gemeenschappelijke toilet;

  • trappen voorzien van noppenstructuur en goede leuningen voor slechtzienden;

  • 6 aangepaste studio's voor rolstoelgebruikers, direct naast kamers voor mantelzorgers of begeleiders;

  • eigen busje voor brengen en halen naar of van het station, de bushalte, …;

  • geanimeerd restaurant met mogelijkheid speciale menus te voorzien (voedselallergie, vegetarisch, …).

Meer informatie nodig in verband met een ontspannende vakantie voor mensen met bepaalde specifieke noden?

Wil je graag meer informatie, of de beschikbaarheid controleren? Onze medewerkers geven graag meer uitleg en helpen bij het reserveren van een heerlijke vakantie in eigen land. Vul het online formulier 24 op 24 uur in, zodat wij u zo snel mogelijk contacteren.

Newsletter