Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Vakantieparken in België: hoe wordt de kwaliteit van de accommodatie gecontroleerd?

Ongezonde logies, oncomfortabele bedden, slecht ingerichte keukens, noem maar op. Wanneer u een vakantieverblijf huurt, bent u niet helemaal beschermd tegen slechte verrassingen. In België is het echter mogelijk om een betaalbare vakantie te vinden in een vakantiepark dat onderworpen is aan een serieuze en professionele kwaliteitscontrole. De specialist in vakantieparken in Wallonië en Vlaanderen, de groep Floreal, vertelt u meer over deze belangrijke controles waardoor de kwaliteit van de woningen is gewaarborgd.

Een Europese norm voor een accommodatie met een goede verhouding prijs-kwaliteit

Als u een vakantie in een park in de Ardennen of aan zee wilt boeken, garandeert de Europese norm HOTREC u een verblijf met een kwaliteit van een 3-sterren +. De vakantieparken in deze standaard in de hotelsector garanderen u een accommodatie met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

De kwaliteit van een vakantiepark wordt gecontroleerd via audits

De verblijven in vakantieparken, zowel in de Ardennen als aan de kust, worden regelmatig gecontroleerd via interne en externe audits. In het geval van een externe audit, reserveert een anonieme klant een verblijf en schrijft er een rapport over. Hij geeft een objectieve mening over de volgende criteria:

  • Ontvangst ;

  • Kwaliteit van de logies;

  • Properheid van het verblijf en het park;

  • Inrichting van de accommodatie en het domein.

De catering van het vakantiepark wordt gecontroleerd door het F.A.V.V.

Het F.A.V.V. is bekend in het Belgische landschap van de Horeca. Zij voeren ook controles uit in vakantieparken. Deze controles gebeuren steekproefsgewijs en richten zich voornamelijk op wat er allemaal gebeurt in de keuken van een horecagelegenheid in een vakantiepark. Sommige vakantieparken verdrievoudigen hun controles in de voeding. Allereerst door hun eigen controles uit te voeren, uitgevoerd door een preventie- en veiligheidsingenieur, en vervolgens door een onafhankelijke externe instantie te vragen om langs te komen.

Het voordeel van het handhaven van een goed kwaliteitssysteem binnen een vakantiepark

Een vakantiepark dat de moeite neemt om de kwaliteit van zijn infrastructuur en diensten te waarborgen, creëert een echt vertrouwensklimaat bij zijn klanten. Het is een betalende investering die het ook mogelijk maakt om iedereen een verblijf in de Ardennen of aan zee te bieden tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waarbij die prijs ook een eerlijke prijs is.

Wil u er graag tussenuit naar een kwalitatief vakantiepark in Wallonië of Vlaanderen?

De Floreal-groep nodigt u uit om zijn vakantiecatalogus te downloaden om zijn verschillende verblijven in vakantieparken in de Ardennen of aan zee te ontdekken, maar ook overal in Frankrijk. Wilt u meer weten over onze vakantieparken, hun accommodaties en hun infrastructuur? Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden, telefonisch of via ons online formulier.

Newsletter