Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Vakantiedomeinen in België: hoe de juiste vakantiebestemming kiezen?

U hoeft niet steeds ver van huis te gaan om een geweldige vakantie te hebben. België heeft zelf prachtige parels om te ontdekken met een groot aanbod aan activiteiten voor een geslaagde vakantie. Floreal geeft enkele tips om de juiste vakantiebestemming te kiezen in België.

De opties voor een verblijf in België : ontspanning in een hotel of vakantie in een appartement?

Vakantiegangers hebben verschillende mogelijkheden om hun vakantiedomein in België te kiezen. Hier volgen enkele criteria die belangrijk kunnen zijn in de keuze van een verblijfsplaats:

  • Type accommodatie: Wie geen zin heeft om te koken op vakantie, maar voluit wenst te genieten van de service en de faciliteiten van het domein, kan steeds kiezen voor een verblijf met hotelarrangement. Wie liever zelf zijn kookkunsten boven haalt om nadien lekker te ontspannen in de woonkamer, kan natuurlijk ook kiezen voor een vakantiedomein met appartementen zoals dat van La Roche-en-Ardenne.
  • Vakantie-activiteiten: Ook hier is de juiste keuze van belang. Wie graag een rustige, ontspannen vakantie verkiest, afgewisseld met een vleugje sightseeing, kan best kiezen voor een vakantiedomein aan de kust, zoals Nieuwpoort of Blankenberge, of eentje in een toeristisch gebied zoals Malmedy. Voor zij die graag een sportieve of avontuurlijke vakantie in de natuur beleven, zijn de Ardennen dan weer een echte aanrader. Fietsen, wandelen en kajakken zijn slechts een greep uit het grote aanbod activiteiten.
  • Gastronomie: Fijnproevers worden natuurlijk ook op hun wenken bediend. Zij kunnen hun zintuigen onder andere laten prikkelen in het vakantiedomein van Mont-Saint-Aubert, op een steenworp van Doornik, een stad rijk aan culturele activiteiten. Of wat dacht u van een dagje shoppen over de landsgrenzen heen in Rijsel? Daarnaast legt het gastronomische restaurant op het domein u graag in de watten met zijn verfijnde Franse keuken.
  • Toegankelijkheid van het domein: Sommige bestemmingen zijn niet zo makkelijk toegankelijk voor senioren of andersvaliden. Hier moet uiteraard ook rekening mee gehouden worden bij de keuze van een vakantiebestemming.

Culturele interesse en regionale voorliefde (zee, platteland,…) kunnen de vakantiebestemming bepalen.

Cultuur is zeer divers in België. De kust en de Ardennen beschikken uiteraard niet over hetzelfde landschap, laat staan hetzelfde type bezienswaardigheden. Neem dus rustig de tijd om u te informeren over de verschillende musea en attracties in de omgeving van uw bestemming. Ook op culinair vlak. Aarzel dus niet om uzelf onder te dompelen in de verschillende Floreal restaurants via de website. Er worden ook verscheidene themaweekends georganiseerd (gastronomie, natuur, …).

Het Floreal-aanbod: vijf vakantiedomeinen in België

Floreal beschikt over vijf vakantiedomeinen met als doel kwaliteitsvolle vakanties aan te bieden tegen zeer competitieve prijzen. En dat in de mooiste regio’s van België. Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

Newsletter