Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Een vakantie voor iedereen aan een aangepast tarief

De vakantieparken en campings van Floreal in België zijn niet zo maar vakantiebestemmingen als alle andere. Onze VZW richt zich al sinds 1939 op sociaal toerisme. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een verblijf aan de Noordzee of in de Ardennen tegen een sociaal tarief dat is aangepast aan hun levensstandaard.

Sociaal toerisme : iedereen heeft recht op vakantie

In onze huidige maatschappij waarin reizen een luxe is die sommigen zich niet kunnen veroorloven, claimt Floreal het recht op een vakantie voor iedereen. Het is een filosofie die onze groep bepleit sinds de oprichting van haar solidariteits-vakantiecentra in 1939. Wij geven de voorkeur aan een sociale en intergenerationele vermenging door thematische verblijven aan te bieden die aangepast zijn aan ieder publiek.

Een manier om iedereen te laten genieten van een vakantie

Een vakantie voor iedereen42% van de Belgische bevolking gaat niet op vakantie of besteedt in ieder geval niet minimaal drie dagen buitenshuis. Dit niet-op-vakantie-gaan kan twee oorzaken hebben die apart of tezamen kunnen voorkomen, maar waarvoor Floreal een oplossing biedt in haar vakantieparken in België:

1. Financiële problemen

Floreal biedt aan diegenen, die in financiële problemen verkeren, de mogelijkheid om ondanks alles toch van een vakantie te genieten. We hebben onder andere goedkope formules bedacht die toegang bieden tot onze vakantiecentra aan zee, waaronder Blankenberge. Maar ook de Belgische Ardennen en het vakantiepark La Roche-en-Ardenne liggen binnen het bereik van diegenen met een heel krap budget.

2. Psychologische drempel

Sommigen zijn nooit van huis geweest op vakantie, en weten in feite niet hoe ze dat moeten aanpakken. Ze denken zelfs er niet toe in staat te zijn. Floreal werkt nauw samen met sociale werkers. Zij identificeren deze personen in moeilijkheden en begeleiden hen stap voor stap om hen te helpen hun vakantiedroom werkelijkheid te maken. Wij aan onze kant bieden hen een aangepast en gastvrij vakantielogies, zodat ze eindelijk hun dagelijks leven eens kunnen onderbreken met een echte vakantie.

Midweek verblijf in Blankenberge voor senioren

Met de hulp van het OCMW bieden we senioren een zogenaamd midweek verblijf aan tegen een minimumprijs, van maandag tot vrijdag in ons vakantiepark in Blankenberge. De kosten worden verdeeld in drie. Het OCMW komt voor een deel tussen, net als onze groep. De rest wordt betaald door de vakantieganger. Dit type vakantieverblijf stimuleert ontmoetingen. Senioren die nog nooit van huis zijn geweest, ontdekken hier een echt sociaal leven met generatiegenoten, maar ook met de andere toeristen die in het vakantiedomein aanwezig zijn.

Goedkope familievakanties

Onze VZW heeft geïnvesteerd in verschillende grote stacaravans om de trend te volgen dat een hedendaagse vakantie een intergenerationele vakantie moet zijn. Zo kunnen we complete gezinnen, van grootouders tot kleinkinderen, een comfortabele vakantie in onze campings in België aanbieden voor een schappelijke prijs .

Wilt u meer weten over sociaal toerisme en onze vakanties voor iedereen?

Neem dan zeker even telefonisch contact op met het team van Floreal of vul ons online formulier in. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Newsletter