Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Vakanties in België en Frankrijk: wat zijn de vakantietrends voor 2020?

Elk jaar zijn er weer andere vakantietrends, waarvan sommige volledig totaal nieuw zijn en andere grote klassiekers in een nieuw jasje. 2020 zal daarop geen uitzondering zijn. Floreal Holidays, een professional in het organiseren van verblijven in vakantieparken in België en Frankrijk, onthult welke trends dit nieuwe jaar zullen markeren.

Korte verblijven in België, lange vakanties in Frankrijk

De huidige trend voor veel vakantiegangers is om lekker in België te blijven voor een kort verblijf, zoals een ontspannend weekend. Ze kiezen dan weer voor Frankrijk en zijn verscheidenheid aan landschappen voor langere vakanties, als ze zich dat financieel kunnen veroorloven. Het zijn inderdaad economische redenen die de Belgen ertoe aanzetten hun eigen landje te verkiezen voor een vakantie dicht bij huis. Daarentegen houden ze wel van verrassingen en kiezen voorongewone of thematische vakanties, die totaal anders zijn dan het gewone aanbod.

De terugkeer van gezinsvakanties in vakantieparken of campings

We keren geleidelijk terug naar familiewaarden. De maatschappij is veranderd. Kinderen blijven langer bij hun ouders. De millenniumgeneratie heeft geen geld en hangt financieel af van de vrijgevigheid van het ouderlijk nest. Maar zij zijn het, die de ouderen beïnvloeden wat de bestemming betreft. Vakantieparken bieden voor deze families modulaire accommodaties voor grote capaciteiten. Campings beantwoorden ook aan hun criteria, met XXL-stacaravans die comfortabel plaats bieden aan iedereen op eenzelfde plek.

Glamping, een moderne manier om te kamperen

Sinds campings glamping aanbieden, trekken ze een heel ander publiek aan dan de ouderwetse campings, waar alles draaide rondom tentjes en haringen. De campings die de meest originele accommodaties bieden waarbij ze natuur weten te combineren met modern comfort, trekken de meeste vakantiegangers. Veel mensen willen inderdaad graag een vakantie doorbrengen in een groene omgeving, maar zonder afstand te moeten doen van een volledige en kwaliteitsvolle infrastructuur.

Steeds meer eenoudergezinnen in vakantieparken en campings

De vakantieparken en campings in België verwelkomen ook duidelijk steeds meer eenoudergezinnen. Deze specifieke doelgroep heeft specifieke verwachtingen en de vakantieaanbieders doen er alles aan om hieraan te beantwoorden. De volwassenen willen elkaar ontmoeten terwijl er voor hun kinderen wordt gezorgd met aangepaste activiteiten. Maar ze krijgen ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens gezamenlijke ouder-kind-animaties.

Zin in een korte vakantie in België of een langere vakantie in Frankrijk in 2020?

Wij nodigen je uit om de vakantiecatalogus van Floreal Holidays in te kijken. Wij bieden verschillende verblijven met een uitstekende verhouding prijs-kwaliteit in vakantiekampen en campings in Wallonië, Vlaanderen en overal in Frankrijk. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met ons team of ons online formulier invullen.

Newsletter