Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Op vakantie in België: naar een camping of naar een vakantiepark? Wat moet je kiezen en waarom?

Op vakantie in eigen land, waarom zou je heel lang in de auto zitten, als je vlak bij huis ook heel gevarieerde en betaalbare vakanties kunt doorbrengen? Floreal Holidays, gespecialiseerd in het aanbieden van vakanties in Vlaanderen en Wallonië, somt je de verschillen op tussen een vakantie in een vakantiepark en in een camping.

Uitgebreid aanbod campings en vakantieparken in België

Ons landje heeft zoveel te bieden! Zo kun je kiezen voor een vakantie aan zee en genieten van het strand en de gezellige dijk, je kunt opteren voor een bosrijke omgeving zoals de Ardennen of de Kempen, of voor de uitgestrekte heuvels van de Vlaamse Ardennen. Vier totaal verschillende streken met telkens een groot aanbod van campings en vakantieparken. De vraag is dus eerder, kies je voor een camping of voor een vakantiepark?

In een vakantiepark wordt alles aangeboden onder één dak

Een vakantiepark zoals bijvoorbeeld dat in Mont Saint Aubert biedt het voordeel dat alles overdekt is en onder één dak kan gebeuren. Je bent dus niet echt afhankelijk van het weer. Je kunt er met de hele familie of met een stel vrienden verblijven, of gezellig met z'n twee. Je vindt er een lekker restaurant met terras met prachtig uitzicht en een veilig speelpark voor de kinderen. In het hoogseizoen wordt er animatie aangeboden. Er is dan overdag animatie voor de kinderen, 's avonds meer voor volwassenen met shows, optredens, live muziek tijdens het diner, ... Daarnaast zijn er ook allerlei andere uitstappen en activiteiten mogelijk zoals fietstochten, wandelingen, zaalsporten maar ook culturele bezoeken aan plaatsen in de buurt.

In een camping heerst een typische campingsfeer

In een camping zoals Het Veen in Sint Job in't Goor heerst er dan weer een typische gezellige sfeer, die van het echte campingleven. Ook hier wordt alles op dezelfde plaats aangeboden zoals eetgelegenheid, sporten, zwemmen, speeltuinen, maar je leeft veel meer buiten waardoor het wel meer weergebonden is. In het hoogseizoen wordt er ook leuke animatie aangeboden. Dat varieert van een kinderclub, een BBQ, gezellige muziek, een fietsuitstap of een georganiseerde daguitstap naar een plaats in de buurt.

Vergelijkbare volledig uitgeruste verblijfsmogelijkheden in campings en vakantieparken

Je keuze hoeft vandaag niet meer af te hangen van het feit of je wel of geen kampeeruitrusting hebt, want ook in campings kun je tegenwoordig een volledig uitgerust vakantieverblijf huren. Zo kun je een luxe stacaravan, een gezellige Comforttent of een avontuurlijke Safaritent huren, die qua uitrusting niet onderdoet aan een hotelkamer, studio of appartement in een vakantiepark. Je vindt er onder andere:

  • comfortabele bedden met eventueel beddengoed ;

  • eigen badkamer of sanitair gebouw in de nabijheid ;

  • opbergruimte ;

  • een eethoek of zitgelegenheid ;

  • een uitgeruste kitchenette of keuken ;

  • gratis toegang tot alle aangeboden faciliteiten en animaties.

Van plan om een vakantie te boeken in een camping of vakantiepark in België?

Wil je meer informatie betreffende het aanbod campings en vakantieparken in België en Frankrijk van de Group Floreal? Neem dan snel contact op met ons team of download de catalogus campings of vakantieparken voor het jaar 2020. Wij kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen in één van onze vakantiebestemmingen.

Newsletter