Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit of met een handicap

Als onderdeel van haar beleid om de mogelijkheid te bieden van een vakantie voor iedereen, zorgt de vzw Floreal ook voor een goede toegankelijkheid voor PBM's (personen met beperkte mobiliteit) en mensen met een handicap (lichamelijk of geestelijk). De meeste van onze vakantiedomeinen en campings zijn aangepast om hen gerieflijk in een verblijf in de Kempen of aan de kust in België te ontvangen.

Aangepaste studio's en kamers in de vakantieparken

Floreal onthaalt personen met beperkte mobiliteit in alle comfort en met de voorzieningen die nodig zijn voor een aangename vakantie. Verschillende van onze studio's en kamers beantwoorden aan de behoeften en gewoonten van onze gehandicapte klanten. Alles is zo ontworpen, dat ze net als iedere andere vakantieganger en tegen hetzelfde tarief kunnen genieten van onze vakantiebestemmingen.
Ons vakantiecentrum in Blankenberge is door Toerisme Vlaanderen bekroond met het A-label wat betreft PBM-bereikbaarheid. Het heeft zes volledig uitgeruste studio's met laag meubilair, ruimte om te manoeuvreren, een inloopdouche met een stoel, enz.
Daarnaast is het hele park inclusief alle gebouwen en toegangswegen ingericht om een
optimale mobiliteit te verzekeren.

Stacaravans voor PBM's

De campings van Floreal werden niet over het hoofd gezien wat bereikbaarheid betreft voor PBM's.
Onze 4-sterrencamping in de Kempen biedt net als de viersterrencamping Het Veen een
luxueuze stacaravan, die is aangepast aan rolstoelgebruikers. Deze familiecaravan biedt een ruime slaapkamer, een woonkamer en een aangepaste badkamer. Een hellend vlak vergemakkelijkt de toegang. Een tweede kamer is beschikbaar voor een begeleider of voor de kinderen.

Onthaal van groepen of patiëntverenigingen

Bij Floreal hebben we een specifiek aanbod voor groepen of patiëntverenigingen die zich bekommeren om patiënten met een handicap, zoals bijvoorbeeld mensen die aan de ziekte van Alzheimer lijden. We bieden hen een verblijf samen met hun verzorger, dikwijls een familielid. We zorgen ervoor dat ze weer helemaal tot rust komen met leuke activiteiten en excursies, terwijl ze onder toezicht blijven.
Daarnaast ontvangen we ook senioren voor wie mobiliteit een probleem kan zijn. Zij appreciëren dikwijls ook de extra ruimte voor hun ontspanning en verblijf. We bieden hen de mogelijkheid andere niet-gehandicapte mensen te ontmoeten, met wie ze gezellige momenten kunnen doorbrengen.

Wilt u meer weten over ons toegankelijkheidsbeleid voor mensen met beperkte mobiliteit?

Bestel de brochure van onze vakantieparken of campings. U vindt er alle informatie betreffende de PBM toegankelijkheid bij Floreal. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team door ons te bellen of ons online formulier in te vullen.

Newsletter