Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Een seminarie organiseren in België: 7 tips om de aangepaste vergaderzaal te kiezen

De keuze van de meest aangepaste locatie is van het grootste belang, wanneer men een zakelijke bijeenkomst in België op touw wil zetten. Om u daarbij te helpen, geeft Floreal, de specialist in het organiseren van seminaries in Vlaanderen en Wallonië, u een reeks tips en trucs.

1. Bepaal de regio waar u uw personeel wilt samenbrengen

De opzet van een seminarie is over het algemeen om uw personeel elders dan op het bedrijf zelf bijeen te brengen. In België heeft u de mogelijkheid om uw professionele seminarie aan zee te organiseren, maar u kunt uw collega's ook meenemen naar een seminariecentrum in de groene Ardennen.

2. Kies voor een vergaderruimte met veel licht

Bij het kiezen van de juiste vergaderzaal voor een zakelijke bijeenkomst in Wallonië of Vlaanderen, moet u rekening houden met de verlichting. Natuurlijke verlichting, maar ook kunstmatige. Zorg ervoor dat er voldoende licht is, om in goede omstandigheden te kunnen werken.

3. Ga na of de vergaderruimte en de plaats van restauratie zich op dezelfde plaats bevinden

Voor de praktische kant is het altijd eenvoudiger als alles zich op één plek bevindt. Zo is het bijvoorbeeld wenselijk om de eetzaal vlak bij de vergaderzaal te hebben. Dit voorkomt onnodige verplaatsingen.

4. Zorg ervoor dat alle gewenste apparatuur in de vergaderzaal aanwezig is

Een geslaagd seminarie vraagt om geavanceerde en volledige apparatuur. Zo is het wenselijk om het volgende materiaal in de vergaderruimte te hebben:

  • Projector en andere audiovisuele apparatuur;

  • Grootscherm;

  • Verduistering van de ramen;

  • Stoelen en tafels van kwaliteit;

  • Whiteboard, flip-over ;

  • Schrijfmateriaal (pennen, papier, enz.);

  • Mogelijkheid om een vertaalcabine met alle accessoires te huren;

  • Enz.

5. De mogelijkheid hebben om catering op maat te bestellen

Voor sommigen zijn koffie, thee en koekjes voldoende als catering. Maar een goed seminariecentrum moet een restauratie op maat kunnen aanbieden, of het nu een koffiepauze, een lunch of een diner betreft.

6. Bezoek het congrescentrum voordat u deze gaat huren

Het is sterk aanbevolen om de gekozen locatie van uw seminarie in België te bezoeken voordat u een huurovereenkomst tekent. Op deze manier kunt u controleren of het congrescentrum echt geschikt is voor het zakelijke evenement dat u wilt organiseren.

7. Kies het seminariecentrum en de inrichting van de zaal in functie van de boodschap die u wilt overbrengen

Er zit een symboliek in iedere inrichting van een vergaderzaal. Een ronde opstelling met stoelen zonder tafel is uitnodigend om actief deel te nemen. Een theateropstelling biedt een meer formele en informatieve kant en stimuleert minder om deel te nemen.

Wilt u een geschikte vergaderzaal vinden voor uw bedrijfsevenement in België?

De Floreal-groep biedt faciliteiten voor professionele evenementen (seminaries, conferenties, congressen, business meetings) in zowel Vlaanderen als Wallonië. Neem voor meer informatie en het aanvragen van een offerte telefonisch contact met ons op of vul ons online formulier in.

Newsletter