Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

De leukste thema's voor een weekend weg

Een weekendje weg om de vakantiehonger te stillen trekt iedereen wel aan. Wil je zelf een weekend organiseren, of liever genieten van een betaalbaar en reeds succesvol concept? Floreal, eigenaar van meerdere vakantieparken in België geeft een overzicht van de bestaande themaweekenden.

Gastronomische weekends staan op nummer 1

Een klassieker in de themaweekends zijn de gastronomische weekends. Dat betekent dat je naast één of twee overnachtingen in een comfortabele hotelkamer of studio van een vakantiepark, ook nog verwend wordt met lekker eten. Dat kan een combinatie zijn van een gezellig avondmaal met live dansmuziek, een uitgebreid ontbijtbuffet, een aperitiefconcert gevolgd door een lekkere lunch, een galadiner, een brunch, ...

Wat de gastronomische invulling betreft, is er volop keuze. Zo heb je bijvoorbeeld een typisch vis- of zeevruchtenweekend zoals aangeboden wordt in het vakantiepark van Floreal in Blankenberge of dat van Nieuwpoort, een weekend vol heerlijke Franse en Belgische specialiteiten, een weekend in het thema van Belgische bieren of een heus wildfestijn, zoals bijvoorbeeld in het vakantiedomein van La Roche-en-Ardenne wordt aangeboden.

Een weekend weg rondom een feestdag

Rondom de feestdagen worden er ook altijd leuke weekends aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld kerstmis of oudjaar vieren in een vakantiepark, maar ook Sinterklaas of Sint Valentijn. Deze themaweekends zijn altijd op en top verzorgd met overnachting, lekker eten en sfeervolle afgestemde animatie en muziek. Met kerstmis wordt er trouwens vanuit het vakantiepark in Blankenberge een heuse Christmas Shopping naar de Franse stad Arras aangeboden. Daarnaast worden ook de kinderen tijdens deze feestweekends niet vergeten met aangepaste menu's en leuke animaties.

Een sportief of toeristisch all-in weekend

Maar het thema hoeft niet enkel rondom gastronomie te draaien. In La Roche-en-Ardenne en Floreal Nieuwpoort kun je terecht voor een actief wandelweekend, waarbij naast een lekker middag- en/of avondmaal en gezellige bijhorende muziekanimaties ook een georganiseerde wandeling op het menu staat. Wie voor een themaweekend in Nieuwpoort of Blankenberge kiest, kan natuurlijk ook van de andere voordelen van de kust genieten: het strand, de gezellige dijk, de indrukwekkende pier of het staketsel, een sfeervolle jachthaven, uitnodigende winkelstraten, …

Een heel weekend in het teken van de kinderen

Ook de kinderen hebben recht op een eigen specifiek themaweekend. Zo is er in de herfstvakantie in het vakantiepark van Blankenberge het Kids-weekend, dat in 2020 rondom het thema superhelden draait. Naast een aangepaste film, een toneelstuk, een superheldendorp met parcours en andere animaties, een pyjamaparty, een zoektocht, een optreden van Clown Rocky en nog veel meer, is er een aangepast menu voor de kinderen en hun ouders plus overnachting.

Wie meer zin heeft in een georganiseerde uitstap met de kinderen, kan in april het themaweekend Pairi Daiza boeken bij Floreal Mont-Saint-Aubert, waar je naast 2 overnachtingen en lekker eten met de bus naar Pairi Daiza wordt gereden, de volgens Diamond ThemePark Awards Europa's nummer 1-dierentuin.

Voor senioren staat een midweek voorop

Ook de senioren worden niet vergeten. Voor hen wordt er veeleer een midweek georganiseerd in plaats van een weekend. Deze gaan meestal door in februari en maart, met aangepaste animaties zoals ochtendgym, petanque- en minigolftornooien, een bingoavond, een dansavond met livemuziek en lekker eten natuurlijk.

Alle thema's voor een weekendje weg

De themaweekends bieden telkens 1 of 2 overnachtingen aan, aangepaste animaties en de maaltijden. Deze weekends vindt men dus terug in de volgende thema's:

  • gastronomie : vis, schaaldieren, wild, lentemenu, Frans-Belgische keuken, ...

  • feestdagen : kerstmis, nieuwjaar, sinterklaas, Sint Valentijn,

  • sportief weekend: wandelen of fietsen, op ontdekking in de Westhoek of de Ardennen,

  • leeftijdsgebonden : kids-weekend of senioren-midweek.

Het grote voordeel door te kiezen voor een themaweekend aangeboden door Floreal Holidays, is de uiterst scherpe prijs in verhouding met de kwaliteit. Zo zijn er ook kortingen voor leden van enkele vakbonden, zijn er sociale tarieven en is er zelfs een loyality programma voor trouwe klanten.

Wens je meer informatie over de mogelijke themaweekends in Vlaanderen of Wallonië?

Wil je de data van de themaweekenden kennen of de menu's ontdekken? Download dan de brochure met alle themaweekenden of neem contact met ons op voor een persoonlijke uitleg door ons contactformulier in te vullen. Wij helpen je graag verder.

Newsletter