Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Kamperen in België in 2018 en genieten van de natuur, ja, maar wel vanuit een comfortabele logies

In België zit kamperen duidelijk weer in de lift. De afgelopen jaren zagen we dan ook dat de sector volledig muteerde om in te gaan op de wensen van de vakantiegangers die steeds veeleisender worden. In 2018 moet je in een tent of caravan kunnen slapen, maar tegelijkertijd kunnen genieten van alle moderne gemakken en, waarom niet, van animaties en persoonlijke diensten. In Canada heet dit 'ready to camp'. Floreal, uw organisator van kampeervakanties in Wallonië en Vlaanderen vertelt u meer over deze nieuwe manier van kamperen in de vrije natuur.

Een all-inclusive campingconcept

Als we het over kamperen hebben, stellen we ons een tentje voor aan de oevers van een rivier, aan de grond vastgesjord met een paar haringen, een knetterend houtvuurtje en een luchtbed dat langzaam leegloopt. Dat plaatje past totaal niet meer met de manier waarop vakantiegangers kamperen vandaag zien. De afgelopen jaren zit kamperen in België absoluut weer in de lift, maar wel volgens een ander concept. Zeg maar moderner, zelfs stadser. Kampeerders willen vandaag all-inclusive, « ready to camp », zoals de Canadezen deze trend zo treffend hebben genoemd. Ze streven ernaar enkel nog hun koffers uit te pakken en te genieten van de aangeboden diensten.

Kamperen in een groene omgeving, maar wel "comfortabel" leven

De tent is weer helemaal terug, maar dan niet zo maar. Het canvashuis van vandaag heeft niets meer gemeen met dat van gisteren. Het luistert naar de naam Safari en combineert het oude met de toekomst met als uitrusting een houtkachel, privé sanitair en een houten vloer. Het heet Coco Sweet, en haar originaliteit is haar hybride kant. Het is een perfect compromis tussen een tent en een caravan, uitgerust met echte bedden en een kitchenette. De caravans van vandaag bieden dan weer airconditioning bij warm weer of centrale verwarming bij koude temperaturen. De kampeerder van 2018 wil de nabijheid van de natuur, de schoonheid van de Belgische Ardennen als La Roche en Ardenne, maar het comfort van thuis.

De camping wordt een vakantiedorp in de vrije natuur

Voor de nieuwe generatie kampeerders zijn de rivier en de rust niet genoeg. De vakantieganger die de campings in de Ardennen en de Gaumestreek opzoekt, wil waar voor zijn geld. Hij zoekt naar voorzieningen, maar wil ook animatie en entertainment tijdens zijn verblijf. Dat is de reden waarom veel campings in België zich geleidelijk aan hebben omgevormd tot een heus vakantiedorp. Zwembad, culturele activiteiten, sportfaciliteiten, restaurant, wasruimte, noem maar op. Alles is ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van dit nieuwe type vakantieganger, die zowel de natuur opzoekt als comfort en een onfeilbare "hotel" -service.

Bent u op zoek naar een camping in de Ardennen of elders in België, die van alle moderne gemakken is voorzien?

De groep Floreal nodigt u uit om een paar dagen door te brengen op een van haar campings in de Kempen of in het zuiden van het land. Bestel onze brochure en ontdek al onze mogelijkheden voor een verblijf op de camping of in een vakantiepark. U kunt ook telefonisch of via ons online-formulier contact opnemen met ons team voor meer informatie.

Newsletter