Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Een originele teambuilding organiseren in België : ideeën en tips

Een goede manier om een team medewerkers op elkaar af te stemmen is door een teambuildingsevenement te organiseren. Belangrijk is daarbij te vermijden dat het een gewone zoveelste projectie wordt van slides, voorbereid door het management, met als enige randactiviteit het avondeten. De groep Floreal is een gerenommeerde dienstverlener van teambuildingsactiviteiten met verschillende eigen businesscentra. Lees hier enkele tips en ideeën om uw incentive te doen slagen.

Originele teambuilding organiserenVersterk de teamgeest met activiteiten aan de kust

Stel, u kiest ervoor de werknemers van uw bedrijf mee te nemen voor een hap frisse lucht aan de kust. Florealgroup beschikt over verschillende businesscentra in twee badplaatsen aan de Belgische kust. Vanuit die centra kunt u een teambuilding organiseren rondom het thema zee.

Organiseer bijvoorbeeld een zeiltochtje op zee. Zeilen is een teamsport bij uitstek. Op het bevel van de skipper moet de bemanning zich volledig op elkaar afstemmen, opdat de zeiltocht feilloos verloopt :

 • De koers uitstippelen en bepalen ;

 • Het roer vasthouden ;

 • Het hijsen en bedienen van het grootzeil ;

 • Het bemannen van de fok.

Geen enkele post mag worden verwaarloosd. Bij deze activiteit is het nodig om naar alle bemanningsleden te luisteren, in volle harmonie.

Een teambuilding in de volle natuur

België wemelt van de bucolische plekjes en groene bossen om in te wandelen. Voeg daar enkele leuke uitdagingen aan toe, en u heeft het perfecte recept voor een geslaagde incentive.

Breng al uw medewerkers samen in een domein dat gespecialiseerd is in het organiseren van seminaries in hartje Ardennen. Biedt hen een kleine gastronomische wandeling aan die in team wordt gedaan :

 • Laat op deze manier de heerlijke streekproducten ontdekken ;

 • Stel een vragenlijst op om de kennis over de streek te testen ;

 • Laat de meest sportieve of handige mensen enkele fysieke of leerrijke proeven uitvoeren.

Een historische en culturele incentive

Door een businesscentrum voor uw teambuilding uit te zoeken dat gelegen is in een toeristische streek zoals Doornik, kunt u cultuur en sport bundelen. Biedt per team een spannende schattenjacht aan in een stad die rijk is aan historisch en cultureel erfgoed en laat deze te voet of met de fiets oplossen :

 • Verstop een object dat dienst doet als schat op een plek met een grote toeristische waarde. In Doornik bijvoorbeeld aan de voet van één van de vijf klokkentorens van de Kathedraal ;

 • Stippel een parcours uit met enkele verplichte stops op bezienswaardigheden die de moeite waard zijn ;

 • Stel een vragenlijst op waarbij de antwoorden uw medewerkers leiden van de ene etappe naar de andere, tot hun eindbestemming ;

 • Het eerste team dat ter plaatse aankomt en de schat vindt heeft gewonnen.

Het is een goede manier om uw mensen aan te zetten hun individuele mogelijkheden te benutten om tot een specifiek doel te komen – uiteindelijk net als in een bedrijf !

U zoekt de ideale plaats om een uitdagende teambuildingsactiviteit te organiseren in België ?

Florealgroup kan uw idee uitvoeren in één van haar vele domeinen op verschillende plaatsen in België. Neem zeker even contact met ons op per telefoon of door het online antwoordformulier in te vullen voor meer informatie.

Newsletter