Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Een kampeervakantie in België: 6 tips over hoe je moet boeken

Het zou zonde zijn, om er op de eerste dag van je kampeervakantie achter te moeten komen dat je een foutieve keuze hebt gemaakt tijdens het boeken en dat de plek helemaal niet aan je verwachtingen voldoet. Om dat te voorkomen, geeft de groep Floreal, specialist in het aanbieden van kampeervakanties in Wallonië en Vlaanderen, wat advies in dit artikel.

1. Let op de locatie van je camping in België

Camping devant un lac et une montagneKies altijd de locatie van de camping op basis van het type vakantie dat je wil doorbrengen. Er zijn inderdaad verschillende kampeerstijlen mogelijk op basis van hun geografische ligging:

2. Welke verhuur accommodaties worden op de camping aangeboden?

Je zoekt niet hetzelfde soort onderkomen op een camping voor een verblijf met familie, met vrienden, als echte backpacker of als iemand die toch liever zijn comfort niet helemaal opgeeft. Bekijk dus altijd de verschillende accommodaties die de camping te huur aanbiedt. Bieden ze iets anders dan staplaatsen voor een tent of caravan? Bieden ze ook bungalows, of glamping accommodaties zoals safaritenten? Bieden ze misschien stacaravans die ruim genoeg zijn voor jouw nieuw samengestelde gezin? De keuze van de camping hangt af van het aantal gasten, je behoeften, het soort comfort dat je verwacht, de voorzieningen, enz.

3. Welke diensten zijn onmisbaar op een camping?

Niet iedereen heeft dezelfde verwachtingen op gebied van voorzieningen en diensten voor een vakantie op een camping. Bepaal wat je interesseert en wat je onmisbaar lijkt en check of de camping die je hebt uitgekozen het wel allemaal aanbiedt:

  • Restauratie;

  • Winkeltje;

  • Receptie (controleer de openingstijden);

  • Meertalige onthaal;

  • Animaties voor volwassenen en voor kinderen in functie van leeftijd;

  • Toegankelijkheid voor PBM's;

  • Enz.

Niet alle campings bieden dezelfde diensten aan. Beter op voorhand informeren, dan ter plaatse teleurgesteld zijn.

4. Probeer informatie te verkrijgen over de staat van de sanitaire voorzieningen

Dat is ongetwijfeld het meest onaangename, wanneer je op een camping verblijft: niet goed uitgeruste sanitaire voorzieningen. Campings vermelden over het algemeen op hun website of in hun brochure wat ze aanbieden als sanitaire voorzieningen. Hiermee kun je al een idee krijgen, zelfs al is dat geen garantie tegen een onaangename verrassing. Als er niets is gespecificeerd, vraag je de directie best om meer informatie.

5. Boek je kampeervakantie zo vroeg mogelijk

Het klinkt misschien als een cliché, maar je kunt altijd best je kampeervakantie in een vakantiepark zo vroeg mogelijk boeken. De mooiste plaatsen en accommodaties verdwijnen namelijk vaak als warme broodjes. Het beste reserveer je al in januari of februari voor de vakantie van juli en augustus.

6. Test de camping uit met een kort verblijf

Wil je helemaal zeker zijn voordat je een kampeervakantie boekt? Waarom test je de plek dan niet uit, bijvoorbeeld tijdens een weekend? Zo kun je zien of je de plaats zowel overdag als 's nachts leuk vindt, voordat je voor een langere periode boekt.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve camping voor een vakantie in Vlaanderen of Wallonië?

De groep Floreal biedt kampeervakanties aan in heel België. Ontdek ons aanbod door onze vakantiecatalogus te downloaden of neem telefonisch contact op met ons team of vul ons formulier in voor meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Newsletter