Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Een last minutes verblijf in een camping of vakantiepark in de Ardennen of aan de kust : is dat mogelijk ?

Last Minutes vakantie in een campingEen last minutes citytrip of verblijf in het buitenland reserveren is ondertussen een courante gewoonte geworden om te kunnen genieten van een voordelige prijs. Maar is het ook mogelijk een last minutes te boeken voor een rustgevend verblijf in een vakantiepark of een camping in België? Kun je dat het hele jaar door reserveren? Is er altijd genoeg keuze? Ontdek hier alle voordelen van een last minutes in een camping of vakantiepark in de Ardennen of aan zee.

Is er voldoende keuze voor een last minutes in de Ardennen of aan de Belgische kust ?

De keuzemogelijkheden voor een last minutes reservatie hangen af van verschillende factoren.

  • De periode van het jaar : tijdens het hoogseizoen (van juli tot september) en tijdens verlengde weekenden (feestdagen) is de keuze eerder beperkt. Werkende mensen genieten dan immers vaak van een verlofperiode en willen daar graag gebruik van maken. De tenten, caravans, bungalows en kamers zijn dan ook al vaak lang op voorhand gereserveerd. Een last minutes is dus eerder van toepassing op het laagseizoen, wanneer er minder vraag naar is.
  • Het weer : ook de weersvooruitzichten hebben een belangrijke invloed op de keuzemogelijkheden. Daarom is de keuze vaak eerder beperkt in de zomerperiode: vakantiegangers durven lang op voorhand reserveren, want ze rekenen op mooi weer. Onze raad: maak gebruik van de Paasvakantie en Allerheiligen om een last minutes te reserveren. Het weer is misschien minder voorspelbaar, maar er zijn veel minder reservaties. U heeft daardoor meer kans op een voordelige promotie.
  • De destinatie : weet dat de kust vaak druk bezocht is wanneer er zon is. Andere streken zoals bijvoorbeeld de Ardennen lenen zich daarom beter voor een last minutes reservatie. Probeer gerust eens Virton, Odrimont, Rendeux of La Roche-en-Ardenne uit om een last minutes kampeervakantie te reserveren want tijdens sommige perioden van het jaar zijn er daar veel minder reservaties.
  • Het soort van verblijf : men denkt er wel niet altijd aan, maar tenten blijven vaak nog beschikbaar omdat hun bezetting fel afhangt van het weer. Een verblijf in een tent wordt vaak minder op voorhand gereserveerd, waardoor er dikwijls nog tenten beschikbaar zijn in de camping in Odrimont, in het hartje van de mooie Ardennen.

Vermindert de prijs voor een last minutes in een camping of een vakantiepark ?

Ieder vakantiepark heeft zijn eigen methodes, maar toch zijn dit soort van promoties vaak op voorhand gepland. Indien er staanplaatsen of bungalows overblijven, worden de last minutes aanbiedingen enkele weken op voorhand aangeboden maar het is niet echt waarschijnlijk dat de prijs op het laatste moment nog fel zakt. Je hoeft dus niet het risico te nemen en te wachten tot het allerlaatste moment om te reserveren. Je geniet zo wie zo van het voordeel van een last minutes reservatie voor een camping of vakantiepark in de Ardennen of aan de Belgische kust.

Hoe reserveer je een last minutes verblijf aan de Noordzee of in de Ardennen?

Het beste is om even rechtstreeks te bellen om een last minutes verblijf te reserveren. Dan hoor je direct wat er nog beschikbaar is en kun je snel reserveren. Wanneer je online reserveert via een formulier, kan het zijn dat je vraag niet direct wordt gezien en iemand anders jouw plaatsje reserveert.

Hoe gaat dat met de betaling van een last minutes reservatie?

Zelfs bij een last minutes reservatie kan het zijn dat de camping of het vakantiepark een voorschot vraagt. Het is namelijk zo dat een reservatie altijd vergezeld is van een deel van de totale som, als garantie van de verhuur van uw bungalow, tent of caravan.

Heeft u nog vragen ? Contacteer dan Floreal Holidays voor een last minutes reservatie in een vakantiepark of camping aan de Belgische kust of in de Ardennen.

Floreal is de vakantiemaker voor een zalige vakantie in één van haar vakantieparken of campings aan de Belgische kust of in de Ardennen. Neem gerust even contact met ons op voor meer uitleg!

Newsletter