Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Camperparking in België: wat mag u verwachten voor uw mobile home

Toeren met een camping car brengt enkele logistieke beperkingen met zich mee, waaronder die van het vinden van een geschikte en toegelaten plaats om een of meerdere nachten op door te brengen. In België is dat niet makkelijk, maar het belet u niet om veeleisend te zijn wat betreft de plek om uw mobile home te parkeren. Het team van het Floreal Camperpark te Blankenberge haalt de kenmerken aan die een kwalitatieve locatie voor campers moet hebben.

In België zijn er gewoon niet veel goede plaatsen om trekkers met een camping car fatsoenlijk te kunnen ontvangen. Gelukkig zien we een opkomst van parken speciaal gereserveerd voor campers in Vlaanderen, aan de Belgische kust. Deze parken zijn zo ontworpen, dat ze alle nodige comfort bieden aan kampeerders met camper voor een verblijf aan de Noordzee.

1. Volledig uitgeruste plaatsen voor mobile homes

Om motorhomes goed te ontvangen, is een echte organisatie nodig. Het zijn imposante voertuigen. Ze vereisen verschillende specifieke voorzieningen om te kunnen manoeuvreren, te parkeren en ze te onderhouden:

 • Gestabiliseerde en ruime plaatsen;

 • Verharde wegen die het gewicht van de mobile home kunnen dragen;

 • Een water- en elektriciteitsaansluiting;

 • Een loosplaats voor grijs water en toilettanks of -cassettes;

 • Afvalcontainers en selectieve sortering;

 • Sanitaire voorzieningen met douches en toiletten;

 • Enz.

2. Een goed gelegen locatie voor campers

Rijden met een motorhome is niet eenvoudig. Dit type voertuig eist veel ruimte. Daarom ligt een camperpark meestal niet midden in een stadscentrum, maar het moet ook weer niet mijlenver van de bebouwde kom met alle winkels en activiteiten gelegen zijn. De ideale plaats is daarom aan de rand van een stad, zodat alles gemakkelijk te voet of met de fiets bereikbaar is.

3. Een camperpark net buiten een vakantiepark

De kers op de taart is natuurlijk een parkeerplaats voor mobile homes net naast een vakantiedomein. Dan kan je gratis genieten van alle voordelen van het vakantiepark, die bovenop de gewone diensten van de camperparking komen:

 • Restaurant ;

 • Animaties ;

 • Wasruimte;

 • Take-away ;

 • Vers brood en de krant 's morgens;

 • Sportinfrastructuur

4. Toegang tot het strand dichtbij de motorhome parkeerplaats

Als je wilt genieten van een verblijf aan de Belgische kust, kun je je camping car beter niet te ver van de zee hebben. Misschien niet direct op de dijk met zicht op zee, maar waarom niet op een paar passen van het strand of de duinen ? Dat is een luxe die men wel mag verwachten wanneer men met een mobile home naar de Belgische kust trekt.

Wil u graag met uw camper naar de Noordzee in België trekken?

De groep Floreal heeft een Camperpark aangelegd in Blankenberge, net naast het Floreal vakantiepark. Het heeft 42 volledig uitgeruste staanplaatsen, met gemakkelijke toegang tot het stadscentrum en het strand. Als u meer wilt weten over de aangeboden diensten of wanneer u een verblijf wilt boeken, kunt u telefonisch of via ons online formulier contact opnemen met ons team. Wil u meer weten over de mogelijkheden in een Floreal vakantiepark of over een leuke kampeervakantie, download dan onze brochure.

Newsletter