Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Wat is nu een ideale camping voor trekkers : onze tips

Niet iedere wandelaar is een avonturier die ook de nacht onder de blote sterrenhemel wilt doorbrengen. Velen houden juist van wat comfort na een lange dag stappen, om weer op krachten te komen voor de volgende dag. Floreal geeft tips over hoe je de ideale camping voor trekkers kunt selecteren in België.

Een trekkerscamping vinden in België : waarop moet je letten ?

De ideale camping voor trekkers vindenNa een lange dag stappen terecht komen op een camping met onvoldoende faciliteiten werkt bij iedere trekker ontmoedigend.
Denk er dus aan voordat je je gooit in een groot trekkersavontuur een
blik te werpen op de websites van de campings in de regio waar je naartoe gaat. Sommige diensten zijn onontbeerlijk voor je comfort :

  • Een plaatsje voor je tent : je staat er niet bij stil, maar check voor je vertrekt of de camping wel degelijk plaats biedt aan trekkers, en of er wel nog trekkersplaatsen beschikbaar zijn voor jouw tentje ;

  • Sanitaire voorzieningen : niks belangrijkers dan een lekkere douche na een lange dag stappen. Vergewis je ervan dat de camping beschikt over goed uitgeruste sanitaire voorzieningen ;

  • Een wasplaats om te wassen en drogen : de mogelijkheid om een was te kunnen doen is zeker een pluspunt. Kijk of er een wasmachine en droger zijn zodat je 's morgens met een schone en droge was kunt vertrekken ;

  • Ontspanning om de dag af te sluiten : wat dacht je van een lekkere duik in een zwembad of een ontspannende avond rondom een kampvuur, en dat in je 4 sterren camping ? Heerlijk om de dag af te sluiten.

Wild kamperen is verboden in België

Niets avontuurlijkers natuurlijk dan wild kamperen tijdens je trektocht. Weet dat wild kamperen in België absoluut verboden is, en dat er flinke boetes aan vast hangen, behalve in de volgende gevallen :

  • Wanneer je toestemming hebt gekregen van de boswachter om je tentje in het bos op te slaan ;

  • Wanneer je toestemming hebt gekregen van de eigenaar van het privéterrein waar je je kamp wilt inrichten.

Wil je wel graag overnachten, maar wil je liever niet in een tentje of onder de blote sterrenhemel slapen ? Er zijn alternatieven genoeg ! Bekijk eens deze leuke nieuwe en vooral originele verblijfsmogelijkheden die campings bieden. Er is volop keuze wat verhuurmogelijkheden aangaat : een safaritent, een trekkershut, een bungalow, een mobilhome, een tent van hout en zeil, ... Een verblijf voor iedere smaak.

Wens je meer informatie over de verschillende trekkerscampings bij Floreal ?

Neem dan zeker even contact op voor meer uitleg om een gezellige camping te vinden die geschikt is voor trektochten en wandelvakanties. Je kunt natuurlijk ook het online antwoordformulier invullen. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug.Newsletter