Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Huur een safaritent : een originele kampeerformule met modern comfort

De combinatie van een verblijf « terug naar de natuur » op een camping en de luxe van een echt bed is vanaf nu echt mogelijk. Het Frans bedrijf Cabanon creëerde een prototype van een vaste bivak, speciaal ontworpen voor vakantiegangers. De Safaritent maakt het mogelijk te genieten van de deugden van het kamperen, maar met de luxe van een 3-sterren-verblijf.

Een standingtent voor een natuurlijke vakantie met 100% comfort

De Safaritent met een oppervlakte van 35 m² (7x5m) werd specifiek ontworpen voor ons veranderlijke Europese weer, dat zo typisch is voor ons Belgische landje. Deze stoffen bungalow beschut zowel tegen de regen als tegen de hitte, en is opgetrokken uit een dubbel tentzeil voor een optimale isolatie. De tent bestaat uit :

  • Twee gemeubelde kamers : de echte bedden vervangen de matras op de grond, het luchtbed of het kampeerplooibed. Niks meer stijve spieren bij het opstaan na een ‘harde natuurlijke’ nacht, maar toch bijna buiten slapen, dat zijn de voordelen van deze safaritenten. In iedere kamer is er een venster om overdag daglicht binnen te laten en de tent te laten luchten.
  • Een leefruimte met een houtkachel : een goede veilige luchtafvoer maakt het mogelijk een vuurhaard in de tent te installeren. Ideaal voor een frisse avond op de camping. Daarnaast zorgt de kachel natuurlijk voor een warme huislijke sfeer en gezelligheid. De avonden bieden de gelegenheid oude waarden weer te ontdekken zoals gezellig een spelletje te spelen, geanimeerde discussies te voeren of een lekkere maaltijd te nuttigen.
  • Een kleine functionele keuken : niks meer prutsen met een klein kampeergasvuurtje en een blik koude doperwten serveren, maar moderne kookplaten om uw geliefden te verrassen met een heerlijke maaltijd.
  • Een terras van 14 m² : lekker buiten genieten voor de tent op niet-wankel meubilair, deze open ruimte biedt de mogelijkheid te genieten van de vrije natuur in een prachtig kader. Buiten een aperitief nemen, dineren, met vrienden gezellig napraten, een lekkere siësta doen of zonnebaden, deze houten uitbouw maakt uw vakantie compleet.
  • Een houten vloer : parket belet de vochtigheid om binnen te dringen. In geval van regen loopt het water op een natuurlijke manier onder de vloer door, waardoor de leefruimte lekker droog blijft !
  • Opbergruimte : gedaan met de valiezen onder het bed te proppen en de eetwaren ergens op te stapelen, de Safaritent biedt specifieke opbergkistjes waar u al uw persoonlijke bezittingen in kunt opbergen, zonder dat uw vakantieverblijf rommelig wordt.

De voordelen van het huren van een safaritent voor een ongedwongen kampeervakantie

Door te kiezen voor een volledig uitgeruste tent, kan men wel  teruggaan naar het ‘echt’ kamperen, maar zonder de vele nadelen:

-         Niet nodig op te bouwen en af te breken : het is een « sleutel op de deur » oplossing voor vakantiegangers. Deze verblijven in tentzeil blijven het ganse seizoen gemonteerd. Men hoeft dus niet meer bij aankomst op de camping eerst een tent te monteren in de regen of na afloop een natte tent in te pakken. Alles staat al klaar bij aankomst, zodat men geen tijd verdoet met opbouwen maar direct kan beginnen met de vakantie.

-         Niet nodig grote volumes materiaal mee te sleuren : het is dus bijgevolg niet meer nodig de auto onnodig zwaar te beladen met tentstokken, luchtbedden, een gasvuurtje, … De Safaritent heeft alles wat men nodig heeft om een rustige nacht in te kunnen doorbrengen en lekkere maaltijden klaar te maken. In de koffer van uw auto hoeft u dus enkel nog uw persoonlijke bezittingen in te pakken, zoals kleding, speelgoed en andere. Ook hoeft u niet meer het ganse jaar lang de hele uitrusting op zolder te bewaren waardoor u ook weer meer opbergruimte heeft thuis.

-         Geen grote investeringen: een grote familietent aankopen kost natuurlijk behoorlijk wat geld. Diegenen die een camper of een caravan willen aankopen, hebben zelfs een nog groter budget nodig, terwijl men er dikwijls maar 1 of maximaal twee keer per jaar gebruik van kan maken. Vandaar dat het huren van een volledig uitgeruste safaritent een echte aanrader is. U kunt naar hartenlust kamperen, zonder grote investeringen te doen.

-         De gelegenheid om af te rekenen met de nadelen van een traditionele tent : de nachtmerrie van kinderen en jonge meisjes zijn spinnen en andere insecten. Dankzij de houten vloer en het dubbele tentzeil, kan men de aanwezig van deze kleine schadelijke diertjes goed inperken.

In welke camping in België kunt u dit nieuwe concept van kamperen in een Safaritent testen ?

Er zijn in totaal vier Belgische campings waar men deze Safaritenten kan huren, zowel in Vlaanderen als in Wallonië, waar men telkens twee Safaritenten vindt.

In de Gaumestreek biedt de viersterrencamping La Colline een uitzonderlijk kader voor kinderen en volwassenen, met onder andere een buitenzwembad en een speeltuin. In de Ardennen kan men in de Camping La Roche-en-Ardenne 1, gelegen aan de oevers van de Ourthe, genieten van de rust van de natuur en de toeristische mogelijkheden in de omtrek. In de camping Gossaimont, in de Hoge Ardennen, kan men het hele jaar door kamperen en in de winter genieten van de skipistes en in de zomer van de wandelingen van Baraque Fraiture, maar ook in de Kempen, vlakbij Antwerpen, biedt camping Het Veen een idyllisch kader voor wandelaars en fietsers.

Zin om een Safaritent uit te proberen en te genieten van onze speciale korting ? Contacteer ons !

Tot 31 mei 2014 kunt u genieten van een korting van 10% op iedere reservatie van een Safaritent voor een verblijf in 2014. Om uw kampeervakantie in een volledig uitgeruste Safaritent zo goed mogelijk voor te bereiden, raden wij u aan ons team van Floreal te contacteren, dé specialist van geslaagde kampeervakanties.

Newsletter