Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Weekendje weg in België : wandelvakanties en trektochten in groepsverband

Alleen, met vrienden, met een club of met familie – u houdt van wandelen ? U bent amateur van kleine familiale wandelingen of lange trektochten aan een wat hoger tempo ? Lees hier alles over de wandelmogelijkheden van onze deskundigen in toeristische uitstappen in België.

Georganiseerde wandelroutes voor wandelaars aan de Belgische kust

U wenst uw passie, het wandelen, te koppelen aan de ontdekking van de polders, duinen en natuurreservaten die onze kust aan de Noordzee biedt ? Dan bent u op het juiste adres! Ons vakantiecentrum in Nieuwpoort organiseert 3 tot 4 keer per jaar een heus wandelweekend.

We bieden dan verschillende wandelroutes van een tiental kilometer aan, volgens een bepaald thema. Op iedere route wordt u begeleid door een animator met een uitgebreide kennis in de natuur, de geografische ligging en de geschiedenis van de streek. U kunt dan de benen strekken en een frisse neus halen in groep, en tegelijkertijd genieten van tal van didactische anekdotes.

We onthalen op zo'n wandelweekend gemiddeld 30 tot 40 deelnemers. De wandelweekends gaan meestal door in de maanden november en januari, en we zorgen ieder jaar voor nieuwe routes zodat ook de trouwe wandelaars aan hun trekken komen.

Ontdek de Belgische Ardennen in familie ter gelegenheid van een wandelweekend in de volle natuur

U bent eerder bos dan zee ? Geen probleem, wij bieden eveneens een toffe oplossing op maat voor bosliefhebbers ! Ons vakantiedomein van La Roche-en-Ardenne stelt wandelweekends voor in het hartje van de Ardennen. Vergezel ons op een natuurlijke uitstap in de bossen rondom La Roche-en-Ardenne en omstreken. Ontdek Natagora, de vereniging ter bescherming van de natuur in Wallonië en Brussel ; bezoek een prachtig natuurreservaat ; neem deel aan onze natuurateliers manden vlechten, nestkastjes, voederhuisjes en insectenhotels maken ; en proef van onze zalige gerechten volgens het thema natuur.

Liefhebber wandelen met stokken ? Kom ons vervoegen in Mont-Saint-Aubert in Henegouwen !

Neem deel aan de jaarlijkse trektocht met stokken rondom Doornik op Paasmaandag, waarvan het startsignaal wordt gegeven in ons vakantiecentrum van Mont-Saint-Aubert. Ieder jaar trekken hier meerdere duizenden wandelaars op af, om de heuvels van Mont te beklimmen en de idyllisch mooie wandelpaadjes te ontdekken, waarbij men vanaf de top kan genieten van het prachtige uitzicht over de landelijke vlakte.

Voor de wandelaars die op ieder ander moment van het jaar hun passie willen uitoefenen, delen wij aan de receptie van ons vakantiecentrum de nodige documenten en wandelkaarten uit met lange of minder lange wandelroutes. Onze receptionisten kunnen u trouwens de nodige uitleg geven over de toeristische hoogtepunten in de streek, en u kunt uiteraard het Belfort en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik een bezoekje brengen (UNESCO-wereldcultuurerfgoed), waarvoor wij kortingsbonnen hebben.

Een bevoorrechte onthaal voor wandelaars in de vier hoeken van België

Of u nu naar de Belgische kust trekt, naar de Ardennen of elders, in ieder van onze vakantieparken in België krijgt u als wandelaar dezelfde warme en enthousiaste onthaal.

Naast tal van tips en aanbevelingen over de mogelijkheden die de streek biedt wat betreft wandelroutes en toeristische attracties, bieden wij een service op maat voor de wandelaars die in onze infrastructuur verblijven. Op vraag kunt u bijvoorbeeld een aangepast en uitgebalanceerd lunchpakket meekrijgen voor uw wandeltocht (fruit, sandwiches, drank, …). Voor groepen organiseren wij eveneens activiteiten of wandeltochten op maat, afgestemd op hun verwachtingen, interesses en voorkeuren. Met andere woorden, beste wandelaars, wij staan volledig voor u klaar !

Wandelaars, op zoek naar de ideale partner om uw sportieve passie te kunnen uitoefenen in België ?

Kies voor een Vakantiecentrum van Floreal met de talrijke mogelijkheden die we bieden voor wandelingen en trektochten. U wenst meer inlichtingen te krijgen of te reserveren ? Klik hier om ons te contacteren !

Newsletter