Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Een goedkope formule voor een geslaagde vakantie

Een geslaagde en toch betaalbare vakantie, hoe kun je die twee combineren? Floreal Holidays, aanbieder van vakanties in campings en vakantieparken in de Ardennen en aan de Belgische kust legt uit waarop je moet letten om je geslaagde vakantie betaalbaar te houden.

Bepaal je vakantiebudget op voorhand en houd je eraan

Het belangrijkste element van een betaalbare vakantie, is je budget op voorhand te bepalen en je eraan te houden. Het is dus belangrijk alle prijzen van je vakantie op voorhand te kennen: het verblijf, de maaltijden, de animaties, … Op basis van jouw beschikbare vakantiebudget, kun je dan invullen waaraan je dat budget gaat besteden.

Let op verborgen extra kosten tijdens je vakantie

De prijs voor het logies is de prijs die in alle catalogi naar voren wordt geschoven. Dat is uiteraard een grote kost die voor een groot deel de totale kost van je vakantie bepaalt, maar er is meer. Je moet dus op zoek gaan naar de bijkomende kosten die vaak niet direct worden vermeld zoals de prijs voor het eten en de animaties. Wanneer je de totale prijs van je vakantie kent vóór je vertrek, is die vakantie ook echt onbezorgd.

Van zelf koken tot volpension, kies in functie van je budget

Door op voorhand de formule te kiezen voor de maaltijden, komt je vooropgestelde budget veel dichter bij de effectieve prijs van je vakantie. Kies je bijvoorbeeld voor een vakantie in een vakantiepark in Blankenberge, dan kun je alle maaltijden zelf bereiden in je eigen studio of appartement met ingerichte keuken(hoek), maar je kunt ook kiezen voor een formule met ontbijtbuffet, halfpension of zelfs volpension. Dat betekent dat je ook de prijs voor het eten volledig op voorhand kunt kennen.

Kies voor een vakantiepark met een groot aanbod gratis animaties

Verder hangt het succes van je vakantie af van het aanbod animaties. Let op of er voldoende leuke animaties worden aangeboden voor alle leden van de familie, en of deze inbegrepen zijn in de prijs. Een vakantieverblijf in Floreal Nieuwpoort biedt bijvoorbeeld tal van animaties, waarvan de meeste zijn inbegrepen in de prijs. Een binnenzwembad met glijbaan, een whirlpool, een minigolf, petanquevelden, sportvelden, ... Daarnaast zijn er ook verschillende specifieke animaties zoals een kinderclub tijdens de schoolvakanties met workshops, grimeren, spelletjes, een schattenjacht maar ook optredens en shows voor de hele familie.

Je bepaalt zelf het vakantiebudget voor je animaties

Naast de aangeboden animaties in het vakantiedomein kun je natuurlijk ook genieten van de andere gratis pluspunten van een vakantie aan zee: het eindeloze strand, een wandeling in de duinen, gezellig slenteren op de zeedijk, een bezoekje aan de gezellige haven, een avondmarkt, muziekoptredens op de dijk, .... maar er zijn natuurlijk ook nog betalende uitstapjes mogelijk, zoals een dagje naar Sealife, het huren van een go-kart, een ritje op de kermismolen, een ijsje eten, … Deze extra uitgaven bepaal je allemaal zelf.

Kijk of je kunt genieten van extra voordelen tijdens je vakantieverblijf

De groep Floreal maakt deel uit van het sociaal project “een vakantie voor iedereen” waarbij ook mensen die het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven op vakantie kunnen gaan tegen een sociaal tarief, afgestemd op hun levensstandaard. Maar ook leden van de vakbond Algemene Centrale – ABVV genieten van een extra korting gaande van 10% tot 25% op de logementprijzen uit de catalogus. Verder zijn er nog interessante afspraken met verschillende partners zoals booking.com, ASCI, ADAC, ANWB, Toerisme Vlaanderen en nog vele anderen.

Lijst alle vakantie uitgaven op voor je vertrekt

Voor je je vakantie boekt, kun je dus best het volledige budget van je vakantie in een vakantiepark bepalen. Daarbij moet je dus letten op de volgende elementen:

  • prijs van het verblijf in een studio of appartement;

  • de maaltijden: zelf bereiden, ontbijtbuffet, halfpension of volpension;

  • bijkomende kosten voor uitjes die niet inbegrepen zijn in het vakantiepark;

  • kijken of je geniet van een bepaalde korting.

Wanneer je het budget dan hebt berekent, is het belangrijk je eraan te houden. Dat is de sleutel van een onbezorgde, geslaagde vakantie, zonder financiële kater achteraf.

Hulp nodig bij het opstellen van je vakantiebudget voor een onbezorgde vakantie?

Om een totaalbeeld te krijgen van het budget dat nodig is voor jouw ddroomvakantie, kun je hier de volledige catalogus van de vakantieparken van Floreal downloaden. Heb je je keuze al gemaakt en wil je graag boeken? Neem snel telefonisch of online contact op met ons onthaalteam. Zij staan klaar om je verder te helpen.

Newsletter