Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Wat zijn de meest trendy activiteiten in vakantieparken in 2018 ?

Wanneer u kiest voor een vakantie in een vakantiepark, weet u op voorhand dat er veel activiteiten binnen en rondom het park worden aangeboden. Floreal, uw expert in vakanties in parken in België en Frankrijk, verklapt u de meest aantrekkelijke activiteiten voor 2018.

Sporten tijdens de vakantie neemt een belangrijke plaats in

De meeste vakantieparken in België en Frankrijk zijn uitgerust met sport- en recreatiefaciliteiten. Vooral wie graag ontspanning aan de rand van het zwembad wil combineren met meer intensievere activiteiten, is een vakantiepark de plek bij uitstek. Zij kunnen kiezen tussen zwemmen in het binnen- of buitenzwembad, bowlen, tennissen, sporten op een sportveld, pingpongen of zelfs fitnessen. Sportief aangelegde vakantiegangers komen dus zeker aan hun quotum wat sportieve activiteiten voor de week betreft.

Stedentrips? Een vakantiepark met stad binnen handbereik

2018 is nog steeds het jaar van de citytrips. In de zomer maken de inwoners van Parijs plaats voor de toeristen en is het de gelegenheid om er een paar dagen door te brengen in een hotelverblijf. We spreken nu niet van een vakantiedomein, maar het principe is hetzelfde. De toerist huurt een appartement of een studio, de perfecte uitvalbasis om Parijs, de City of Light te ontdekken. Parijs by night, romantisch, cultureel, shopping, ... Keuze genoeg.
Dit soort van stadsvakantie is ook mogelijk in andere steden. Wanneer u zich vooral aantrokken voelt tot het Zuiden, is een metropool als Marseille zeker de moeite waard om te ontdekken vanuit een goed gekozen verblijf, dicht bij de Canebière.

Een hele streek en zijn erfgoed ontdekken vanuit een vakantiepark

Niet iedereen wil zijn vakantie op een strand doorbrengen. Cultuurliefhebbers komen bijvoorbeeld juist aan hun trekken door het huren van een accommodatie in een vakantiedomein in een streek met een rijke geschiedenis, zoals die van Doornik in België. Ons eigen landje staat vol met plaatsen die zich kunnen buigen op een rijke geschiedenis en folklore. Als u bijvoorbeeld een vakantie in een vakantiedomein in Malmedy doorbrengt, kunt u deelnemen aan een typisch Waals carnaval, de Cwârmé, in het hart van de Hoge Venen.

In het fietsspoor van de groten, de Mont-Ventoux afdalen met de fiets

Frankrijk is ongetwijfeld het land van de fietsers. Eén van de mythische plekken voor fietsliefhebbers is de Mont-Ventoux. Aan de voet ligt de stad Vaison-la-Romaine met een leuk vakantiepark, het ideale basiskamp voor berg bedevaarten op twee wielen. Een andere trendy fietsregio is Montbrun-les-Bains, in de Provençaalse Drôme Provençale, waar een ander vakantiepark ligt dat ideaal gelegen is voor fietsers.

Vakantiedomeinen in het midden van de natuur

De meest populaire activiteiten in België hebben vaak betrekking op de natuur en het buitenleven. Trekkers voelen zich nog steeds terecht aangetrokken tot de Belgische Ardennen als het gaat om genieten van een verblijf in een groen landschap in het zuiden van het land. Hetzelfde geldt voor de liefhebbers van de natuur aan de Noordzee, die vanuit hun vakantiepark de polders, het strand of de natuurreservaten langs de Ijzermonding komen (her)ontdekken.

Fitness en welzijn in Normandië

Een andere manier om een onvergetelijke vakantie door te brengen, is door naar Normandië te gaan om te genieten van een thalassotherapie in een vakantiecentrum dicht bij de beroemde Mont-Saint-Michel. Hammam, massages, een bubbelbad en verwarmd zwembad, een mooi fitnessprogramma dat door de jaren heen steeds meer aanhangers heeft.

U heeft nog geen vakantie geboekt voor 2018 ?

Bestel de vakantiebrochure van Floreal om onze aanbiedingen te ontdekken. Of neem contact met ons op per telefoon of door ons online formulier in te vullen voor meer informatie.

Newsletter