Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Een bedrijfsseminarie met overnachting : de voordelen van deze formule

Heeft uw bedrijf u opgedragen een seminarie of een teambuilding te organiseren ? Ontdek hier onze interessante formules om werk, ontspanning en onderdak te verenigen aan verschillende tarieven, voorgesteld door ons professional team dat gespecialiseerd is in business meetings in België.

De voordelen van een business meeting met « alles onder één dak »

Enkele nachten overnachting aanbieden op de plaats waar men een business meeting houdt biedt verschillende voordelen wat de verstandhouding betreft in het werkteam, zegt u nu zelf :

 • Een intense  maar ook gezellige teambuilding : in hetzelfde complex verblijven en een groot aantal uren samen doorbrengen buiten het professionele kader om, staat de werknemers toe een betere relatie met elkaar op te bouwen en de groepsgeest te versterken. Dit type van formule waarbij men geen onderbreking kent door terug naar huis te moeten keren, maakt van het seminarie, dat weliswaar volledig in het teken staat van het werk, een groot succes met ook gezellige en aangename momenten. Heel anders dan een opéénvolging van dagenlang vergaderen zonder pauzes, maaltijden en ontspanning.
 • Het praktische aspect van het aanbod « all-in » : al naargelang het seminariecomplex dat men kiest, aan de Noordzee, in de Ardennen of aan de Franse Grens, kan de formule « verblijf inbegrepen » eveneens geschikt zijn voor bedrijven die een onthemende snaar willen toevoegen aan het seminarie.
 • Verhoogde productiviteit van de werknemers : de vastberadenheid van werknemers die tijdens hun business meeting alle activiteiten van de dag met elkaar delen, garandeert het welslagen van een seminarie. Het team is op die manier voor 100% efficiënt, proactief en geconcentreerd, wat veel meer resultaat oplevert dan wanneer men een vergadering plant op het bedrijf.
 • Een aangenaam kader voor de ontspanning na het werk : Floreal biedt verschillende business centra met telkens een totaal ander kader, gaande van de groenen bossen in de Ardennen tot het uitgestrekte landschap aan de Belgische Kust. Op die manier is het niet moeilijk om zich na het harde werken tijdens de werkvergaderingen te ontspannen met tal van sportieve en ontspannende activiteiten. Fietstochten op de dijk, minigolf, pingpong of wandelingen doorheen de bossen, het biedt de mogelijkheid de gedachten weer even helemaal op iets anders te zetten, om de collega’s beter te leren kennen en ideeën uit te wisselen.
 • Een financieel beleid gebaseerd op solidariteit : de inkomsten die Floreal heeft dankzij het organiseren van business meetings, staan minderbedeelden toe om aan sociale tarieven op vakantie te kunnen gaan. Door een seminarie te boeken met overnachting, helpt uw bedrijf mee aan een solidaire actie voor de soms wat marginale sociale klassen.

Een zakelijke uitstap volgens de wensen van het bedrijf

Een business meeting met overnachting, bieden een werksfeer dat kan aangepast aan de filosofie van het bedrijf :

 • Een uitsluitend zakelijk seminarie : om de groepsgeest van het team te verstevigen, kan een bedrijf een geheel van intensieve vergaderingen , conferenties en brainstormsessies plannen. Afhankelijk van de gevraagde service, kan men beschikken over verschillende conferentiezalen doorheen de dag, maar ook ’s avonds na 20h, en de maaltijden inrichten volgens de wensen van de klant.
 • Een zakelijk seminarie met afwisselend werk en ontspanning : een bedrijf kan als geschenk aan haar werknemers een jaarlijks seminarie organiseren, waarbij het doel is de verstandhouding tussen de werknemers te vergroten. Dit kan gecombineerd met meerdere leuke activiteiten. Zo kan men bijvoorbeeld de ochtend vergaderen, en in de namiddag de Ourthe afvaren met een kayak in La Roche-en-Ardennes of een race met gocarts organiseren op de dijk in Nieuwpoort.

Twee formules voor seminaries met overnachting met halfpension of volpension

Er bestaan meerdere tariefplannen voor seminaires met overnachting, waarbij altijd is inbegrepen :

 • de huur van de vergaderzalen, aangepast aan het aantal deelnemers;
 • de aanwezigheid van didactisch materiaal;
 • het ontbijt;
 • de koffiepauzes;
 •  appartementen of kamers met hotelservice voor de overnachtingen.

Aan deze formule kan een kwalitatieve cateringservice worden toegevoegd, waarbij er twee opties voor de maaltijden mogelijk zijn :

-          Light-forfait : ‘s middag kunnen de deelnemers van het seminarie zich tegoed doen aan een koud buffet of een assortiment van sandwiches, terwijl er ‘s avonds een drie-gangen-menu wordt geserveerd.

-         Gourmet-forfait ‘s middags wordt een business lunch geserveerd dat bestaat uit drie gangen, terwijl er ‘s avonds een gastronomisch vier- of vijf-gangen-menu wordt aangeboden waarbij men kan proeven van de streekgerechten.

Formule voor 100% gepersonaliseerde seminaries à la carte

De verschillende business centra van Floreal in België bieden een soepele organisatie wat uw business meeting betreft. U kunt deze totaal afstemmen op uw behoeften en noden, of het de maaltijden betreft, de capaciteit van vergaderzalen, de multimedia-uitrusting of de georganiseerde activiteiten. U kunt kiezen voor een seminarie dat volledig in het teken staat van werkvergaderingen, of juist op teambuilding. Wij bieden u een prijs op maat.

U wenst een business meeting te organiseren voor uw bedrijf met een aangepaste overnachting ? Contacteer ons!

Floreal beschikt over business centra in vier totaal verschillende locaties, Blankenberge, Nieuwpoort, Mont-Saint-Aubert en La Roche-en-Ardennes, en zijn volledig uitgerust met de modernste apparatuur voor uw seminaries. Indien u een prijsofferte wenst of informatie betreffende het organiseren van een seminarie met overnachting, neem dan contact op met het Floreal team! Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen en bieden een uitstekende service.

Newsletter