Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Coronaveilig op vakantie naar een vakantiepark of camping

Sinds het corona-virus opdook, zijn we ons wel veel beter dan vroeger bewust van de waarde van bepaalde dingen in het leven. We hebben moeten leren leven met het beperken van onze sociale contacten tot onze eigen bubbel, maar de verplichte homeworking en homeschooling zorgen daar bovenop, dat we continu tussen dezelfde muren zitten. En af en toe lijken deze muren op ons af te komen... Met vakantie gaan is dan een activiteit, waar we toch heel veel energie uit kunnen putten, maar ook dat lag aan banden. Gelukkig is die beperking weer opgeheven en mogen we weer met onze eigen bubbel naar een vakantiepark of camping. Floreal Holidays, eigenaar van verschillende vakantieparken en campings in België, legt uit hoe zo'n vakantie eruit ziet.

Op vakantie gaan met je eigen bubbel

Uiteindelijk is er inderdaad niets zo veilig, als met je eigen bubbel een verblijf boeken in een camping of vakantiepark in eigen land. Je kunt alles in je eigen veilige bubbel doen: slapen, eten, ontspanning, … zonder gebruik te hoeven maken van de gemeenschappelijke ruimtes, waardoor het even veilig is als thuis. Toch geeft het je de gelegenheid om heerlijk de batterij weer op te laden en ergens naar uit te kijken. Dat kan voor een week, een midweek maar natuurlijk ook voor een weekend.

Een vakantiepark voor een rustgevend vakantiegevoel

In een vakantiepark kun je je eigen studio of appartement huren, compleet met ingerichte keukenhoek of keuken, zodat je ook in je eigen plekje kunt eten. De appartementen beschikken daarnaast over één of twee slaapkamers, een eethoek, een salon, een badkamer en vaak een balkon. Ook heb je er de mogelijkheid om een maaltijd te bestellen en af te halen, zodat je niet altijd hoeft te koken. Verder kun je natuurlijk heerlijk genieten van alle andere coronaveilige voordelen die het vakantiepark te bieden heeft. Zo vind je over bij Floreal een minigolf, petanque-banen en speeltuinen, naast een mooie natuur voor nog meer ontspanning in de open lucht.

Naar een camping om er eens helemaal uit te zijn

Ook een camping biedt de mogelijkheid om een corona-veilige vakantie door te brengen met de eigen bubbel. Je kunt er heen met je eigen kampeermateriaal zoals een caravan, mobilhome of tent, maar je kunt ook opteren voor het huren van een volledig ingerichte stacaravan of huurtent. Deze bieden ook de mogelijkheid om zelf te koken, maar natuurlijk kun je ook in een camping eten afhalen voor een optimaal vakantiegevoel. In een camping leef je altijd voor een groot deel buiten, en kan je genieten van de speeltuinen, sportterreinen en de plaats buiten om je heerlijk te kunnen uitleven.

Wat moet ik dan kiezen? Camping of vakantiepark, en waar?

Wat veiligheid betreft voor het virus, zijn camping en vakantiepark op gelijk niveau. Ook als je niet in je eigen caravan verblijft, want alle huurfaciliteiten, studio's, appartementen, stacaravans en huurtenten worden na iedere bezetting volledig schoongemaakt en ontsmet. Dus kun je je keuze laten afhangen van je eigen voorkeur: een weekje of weekend in een appartement, of in een stacaravan of huurtent in een camping.

De campings en vakantieparken per regio in België

We geven hieronder een overzichtje van de verschillende bestemmingen in België.

Een vakantie aan zee om te genieten van de gezonde buitenlucht

Een vakantie aan zee geeft de extra mogelijkheid te kunnen genieten van heerlijke verfrissende wandelingen op het strand, op de dijk, in de duinen of een tochtje te maken op een go-cart. Je kunt hiervoor terecht in het vakantiepark in Nieuwpoort waar je ook een uitstapje kunt plannen naar de jachthaven, of in het domein van Blankenberge dat net buiten het centrum ligt, net achter de duinen.

Een vakantie in een camping of vakantiepark in de Ardennen

Trek je liever de bossen in voor eindeloze wandelingen of avontuurlijke mountainbiketochten, dan kom je zeker aan je trekken in de Ardennen.

  • In La Roche-en-Ardenne, een pittoresk middeleeuws stadje aan de oevers van de Ourthe, kun je zowel in een vakantiepark als in een camping terecht van de groep Floreal. Beiden liggen direct aan de Ourthe, zodat je er ook leuk kunt spelen in en rond het water.

  • De camping La Colline ligt dan weer in het uiterste zuiden van ons land, tegen de Frans-Luxemburgse grens in een streek die ook de Belgische Provence wordt genoemd.

  • Camping Gossaimont ligt dan weer bijna op het hoogste punt van ons land, op een steenworp van Baraque Fraiture en de skipistes van Lierneux. Een ideale plek voor lange wandeltochten in de volle natuur.

  • Voel je je eerder aangetrokken tot een heidelandschap en bossen op zandgrond en lange fietstochten langs kanalen, dan kun je terecht in de campings Het Veen in Sint Sint-Job-in-'t-Goor of camping Kempen in Lichtaart. Een ideaal decor voor het opladen van de batterij en weer helemaal tot rust te komen.

  • En tenslotte is er nog een gezellig vakantiepark in Mont-Saint-Aubert, op een steenworp van Doornik.

Wat als de vakantie niet door kan gaan?

Wat als ik ziek wordt en gereserveerd heb, of mijn vakantie in een camping of vakantiepark kan weer niet doorgaan? Als de vakantie om een corona-gerelateerde reden niet zou mogen doorgaan, wordt er natuurlijk een oplossing gezocht met de klant. Het vakantieverblijf kan dan worden uitgesteld naar een latere datum.

Wens je meer te weten over corona-veilige vakanties in een vakantiepark of camping?

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden om een vakantieverblijf te boeken in een camping of vakantiepark in België? Wil je graag je bubbel meenemen naar een andere omgeving om toch even de batterij op te laden? Vul het antwoordformulier in en wij contacteren je. Onze medewerkers staan klaar om je meer informatie te verstrekken. Je kunt ook onze catalogus downloaden met alle beschikbare parken en campings.

Newsletter