Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Communicatie Covid-19 Interne maatregelen

UPDATE 5/2/2021: Heropening van de campings en vakantieparken vanaf 8/2/2021

Eindelijk is het zo ver! Naar aanleiding van de beslissing van de veiligheidsraad, gisteren mogen wij terug open vanaf 8/2/2021. Wij zijn dan ook volop bezig met de voorbereidingen om jullie terug te mogen verwelkomen. Deze opening zal weliswaar onder bepaalde voorwaarden verlopen. Zo zal er geen animatie plaatsvinden en zullen enkel onze logementen open mogen en blijven de gemeenschappelijke faciliteiten gesloten. Take away is mogelijk op het logement, maar de restaurants, bars en brasseries blijven gesloten. Op onze studio’s en appartementen kan er vanzelfsprekend zelf gekookt worden.

Vanaf maandag 8 februari kunnen wij opnieuw reservaties verwerken en zijn we opnieuw beschikbaar per telefoon en per e-mail.

 • De deuren van Floreal Nieuwpoort en Floreal La Roche-en-Ardenne zullen open gaan op vrijdag 12/2/2021;
 • Floreal Blankenberge is geopend vanaf maandag 15/2/2021;
 • Floreal Mont-Saint-Aubert is reeds geopend;
 • Ons Camperpark te Blankenberge gaat ook opnieuw open en dit meteen vanaf maandag 8/2/2021.
 • Al onze campings mogen ook opnieuw open voor toeristen vanaf 8/2/2021, mits het respecteren van onderstaande maatregelen met betrekking tot het sanitair:

Sanitaire inrichtingen

Voor gasten die in hun eigen kampeermiddel beschikken over eigen sanitair geldt de regel dat zij maximaal gebruikmaken van hun eigen sanitaire voorzieningen en de verplaatsingen naar het gemeenschappelijk sanitair te beperken tot het absolute minimum.

Gasten die gebruik willen/moeten maken van de op het bedrijf aanwezige sanitaire gebouwen en voorzieningen volgen de maatregelen die uitgevaardigd zijn door het recreatiebedrijf.

 • Indien meerdere sanitaire gebouwen aanwezig zijn, beslist de uitbater over opening of sluiting van gebouwen in functie van zijn eigen veiligheidsplan.
 • Er geldt een mondmaskerplicht in alle sanitaire gebouwen
 • De uitbater staat bij de (her)opening van sanitair in voor het strikt opvolgen van alle gekende maatregelen in het kader van de preventie van legionellabesmettingen.
 • Sanitaire gebouwen worden permanent goed verlucht.
 • Het sanitairgebouw wordt met periodieke regelmaat met extra hygiënemaatregelen schoongemaakt. Een periodieke schoonmaakprocedure en -plan worden opgesteld en uitgevoerd.
  Aanbevolen wordt om te werken met een periodieke schoonmaak onder gesloten deuren. De periodieke sluiting voor schoonmaak wordt geafficheerd ten behoeve van de gasten.
 • Het aantal gebruikers per sanitairgebouw wordt beperkt conform de 1,5 m-afstandsrichtlijn.
 • Er worden voor de gasten duidelijk voorschriften bij aankomst gecommuniceerd, ter plekke geafficheerd en met regelmaat gecontroleerd door medewerkers. Er dient gewerkt met taalwissels of pictogrammen om de voorschriften aan te geven.
 • Aan de gasten wordt gecommuniceerd dat zij vooraf aan het bezoek aan het sanitair bij hun recreatieverblijf hun handen moeten wassen/ontsmetten, bij het verlaten van het sanitair en nogmaals bij hun terugkeer aan hun recreatieverblijf. Faciliteiten om handen te wassen/ontsmetten bij het sanitairgebouw worden bij voorkeur aan de buitenzijde van het gebouw of bij de ingang georganiseerd om binnen in het gebouw de sociale afstand te verzekeren.
 • Indien functioneel en mogelijk wordt gewerkt met aangegeven verplichte routes en aanlooplijnen in het sanitair om het respecteren van de sociale afstand te verzekeren.
 • De aanlooplijnen leiden bijvoorbeeld naar wachtpunten op de sociale afstand gepositioneerd voor de individuele sanitaire cabines (toilet, wastafel, douche, enz.). De wachtpunten worden op de vloer aangegeven (bv. klever, kruisje met plakband) zodanig dat de sociale afstand steeds gerespecteerd wordt.
 • Indien een wachtpunt binnen in het gebouw al bezet is door een persoon, dient de volgende te wachten in een aangegeven wachtrij (route/aanlooplijn). De uitbater zet indien functioneel een bord e.d. met mededeling, bijvoorbeeld “Wacht vanaf hier” (taalwissel of picto).
 • Urinoirs worden om en om gesloten (behalve de eventuele urinoirs in een individuele cabine naar analogie van een toilet).
 • Niet volledig afgesloten douchecabines worden om en om gesloten (dit is 1 open, 1 gesloten, 1 open, enz.) om gebruikers onderling maximaal te beschermen tegen spatten. Indien mogelijk zet de uitbater in op het vooraf reserveren van douches (via receptie, via reserveringslijst, enz.).
 • Kinderen beneden 9 jaar worden geacht vergezeld te worden van een lid van het eigen huishouden naar het sanitair (kindersanitair).
 • Personen uit 1 huishouden kunnen als één groep gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van familiebadkamers indien deze aangeboden worden (bv. reservatiesysteem).
 • Het is toegestaan om vaat of wasgoed te wassen bij/in het toiletgebouw, met 1,5 m sociale afstand De uitbater neemt passende maatregelen om dit te faciliteren. De uitbater maant de gasten aan om de vaatwas in de eigen verblijfsaccommodatie te doen, indien mogelijk.
 • Bij de stortbak voor het chemisch toilet of in de onmiddellijke nabijheid hangt een handreinigingsmiddel voor handhygiëne na gebruik. De klant wordt aangemaand om na het terugplaatsen van het chemisch toilet (cassette) meteen opnieuw de handen te wassen in of aan het verblijf.
 • De gasten worden aangemaand om niet langer in het sanitairgebouw te blijven dan strikt nodig.

Opgelet: door de huidige weersomstandigheden zal de wateraansluiting op de campings afgesloten blijven.  

UPDATE 30/10/2020: Sluiting vanaf 3/11/2020

Beste klanten,

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen, genomen door het Overlegcomité van de federale regering op 30/10/2020, zullen we genoodzaakt zijn om de vakantieparken en de campings te sluiten vanaf dinsdag 3/11/2020 voor een periode van 6 weken. Dit betekent ook dat onze huidige gasten ten laatste op maandag 2/11/2020 onze vakantieparken en campings moeten verlaten.

Op de campings werd er in de beslissing wel  een uitzondering gemaakt voor jaarplaatsen, aangezien deze beschouwd worden als tweedeverblijvers.

Het camperpark in Blankenberge mag tot nader order geopend blijven, maar het sanitair moet wel gesloten zijn. Iedereen dient dus gebruik te maken van de eigen voorzieningen.

Wij vragen dan ook aan iedereen om zich strict aan deze maatregelen te houden. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, en we komen er alleen doorheen als we samen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van eenieder.

Wij hopen alvast op het begrip en de medewerking van iedereen, zodat we elkaar snel weer kunnen zien.

Stay Safe

Floreal Holidays


UPDATE 26/10/2020

Beste klant,

Naar aanleiding van de verstrengde Covid maatregelen, zal het zwembad van Nieuwpoort momenteel gesloten blijven tot er een nieuwe beslissing genomen wordt door de regerering. Buitenactiviteiten blijven mogelijk, dus de minigolf blijft tot nader order geopend. 

UPDATE 18/10/2020:

Beste klant, 

Op vrijdag 16 oktober 2020 heeft de Nationale veiligheidsraad beslist dat de café's, restaurants en bars moeten sluiten gedurende 4 weken en dit vanaf maandag 19/10/2020. Deze beslissing heeft voor ons natuurlijk ook gevolgen. Concreet betekent dit voor onze Floreal vakantieparken en camping, dat de restaurants, brasseries, bistro's en bars gesloten zullen zijn. Afhaalmaaltijden blijven mogelijk tot 22u00. Voor de verblijvende gasten in de vakantieparken blijven de maaltijden mogelijk. Zij kunnen dus nog steeds genieten van ontbijt, middag- en avondmaal, maar steeds op reservatie ! Zoals vanzelfsprekend blijven de voorheen genomen veiligheidsmaatregelen van kracht binnen Floreal:

Afstand van 1,5 meter dient gerespecteerd te worden, alsook het verplicht dragen van een mondmasker in de publieke ruimtes.

Alle ruimtes worden regelmatig verlucht en ontsmet.

Sleutelkaarten en parkeerkaarten (Nieuwpoort) worden telkens ontsmet.

Alle logementen worden na vertrek schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens de richtlijnen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.

Elk personeelslid draagt een mondmasker en handschoenen (restaurant, poetsdienst) tijdens zijn shift en werd op de hoogte gebracht hoe ze de beste handhygiëne kunnen toepassen op elk moment van de dag.

In de publieke ruimtes (ingang, lift, receptie, bistro, brasserie, terras, gangen,...) worden desinfecterende handgels voorzien. We vragen dan ook om hier zoveel mogelijk gebruik van te willen maken.

De gemeenschappelijke sanitaire ruimtes in de vakantieparken zullen enkel toegankelijk zijn, wanneer de restaurants, bistro's of brasseries geopend mogen worden.

Personeelsleden en klanten die zich ziek voelen, koorts hebben of verkouden zijn, dienen zich onmiddellijk aan te melden bij hun huisdokter (personeel) of aan de receptie (klanten).

Er zijn wachtplaatsen aangebracht bij de receptie, bij de lift, in de bistro's en de brasseries. Wij danken U voor het begrip voor de extra wachttijden die dit met zich kan meebrengen.

Via onze schermen in de openbare ruimtes en in de logementen zal u een instructievideo te zien krijgen, zodat u op de hoogte bent van de te volgen maatregelen bij Floreal holidays. Zo kunnen we iedereen een vakantie bezorgen in alle veiligheid.

Omdat we dit virus niet alleen kunnen bestrijden vragen we aan jullie, onze gasten, om zelf ook enkele maatregelen toe te passen tijdens jullie verblijf:

 • Gelieve uw verblijf op voorhand te betalen via de gegevens die u kan terugvinden op uw saldofactuur. Ter plaatse vragen we om zoveel mogelijk contactloos te betalen met uw bankkaart en cash transacties te vermijden.
 • In de gemeenschappelijke ruimtes van onze vakantieparken is het verplicht om een mondmasker te dragen voor zowel onze gasten vanaf 12 jaar, als voor onze medewerkers.
 • Houd steeds 1.5 meter afstand van onze medewerkers en van andere gasten. Bezoek van niet-residentiële gasten is niet toegestaan in uw logement.

LOGEMENT:

Bij check-in en check-out kan er slechts 1 persoon naar de receptie komen om de sleutelkaart en parkeerkaart (enkel Floreal Nieuwpoort) af te halen / af te geven.

Bij check-out vragen we om:

 • Het schuifraam open te zetten en goed te verluchten
 • Vuile lakens en handdoeken in de badkamer van het logement te deponeren Vuilzakken in de voorziene containers op de parking te deponeren

In uw logement vragen we om:

 • Regelmatig te ventileren door de ramen open te zetten.
 • Handen te wassen bij het betreden van het logement.

Wij danken u voor uw begrip.

Floreal Holidays


Beste klant,

We zouden graag enkele minuutjes van uw tijd vragen om onze instructievideo te bekijken met betrekking tot de Covid maatregelen, zodat u weet hoe uw verblijf momenteel zal verlopen:

UPDATE 25/6/2020: Heropening zwembaden en sanitair

Beste klant,

Op donderdag 25 juni 2020 heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist dat de zwembaden en bijhorende sanitaire voorzieningen opnieuw geopend mogen worden vanaf 1 juli 2020 onder bepaalde voorwaarden en mits inachtneming van de geldende veiligheidsmaatregelen. Deze voorwaarden en maatregelen zullen telkens gecommuniceerd worden ter plaatse. De zwembaden in La Roche-en-Ardenne, Nieuwpoort en Virton zullen vanaf 1 juli enkel toegankelijk zijn voor onze eigen gasten die op dat moment verblijven in het vakantiepark of op de camping. Onder de huidige omstandigheden zal het dus niet mogelijk zijn voor passanten om gebruik te maken van onze zwembaden.

Naast het openen van de zwembaden, zullen we ook onze sanitaire voorzieningen op de campings volledig openen, met inachtneming van bepaalde voorwaarden. De douches en de individuele toiletten zullen opnieuw beschikbaar zijn, maar de urinoirs zullen toegankelijk zijn in beperkte capaciteit om de veiligheid en afstand van eenieder te kunnen garanderen. De sanitaire voorzieningen worden tot 3 keer per dag grondig gekuist en ontsmet en zullen tijdens de schoonmaak ook gesloten zijn. Handhygiëne wordt voorzien en we vragen dan ook om hier consequent gebruik van te maken voor ieders veiligheid. Vanzelfsprekend blijven de initiële veiligheidsmaatregelen steeds van kracht en dient de afstand van 1,5 meter bewaard te worden. Indien dit niet mogelijk is, vragen wij om steeds een mondmasker te dragen. Wij vragen ook dat ieder persoon zijn sociale verantwoordelijkheid neemt onder de huidige omstandigheden en de sanitaire voorzieningen steeds zo netjes mogelijk achter laat voor de volgende kampeerder.

De Nationale Veiligheidsraad heeft ook beslist dat binnenspeeltuinen opnieuw geopend mogen worden, en onder deze categorie behoren ook caféspelen. Vanaf 1 juli zullen onze caféspelen in de bars, brasseries en bistro’s opnieuw toegankelijk zijn, onder voorwaarde dat de voorgeschreven hygiënemaatregelen strikt toegepast worden.


UPDATE 08/06/2020: Belangrijk bericht voor de klanten van onze vakantieparken:

Beste gast,

Wij zijn zeer verheugd om jullie na 14 lange weken opnieuw te kunnen verwelkomen in onze vakantieparken van Floreal Holidays!

Om jullie verblijf zo vlot mogelijk te laten verlopen en omdat jullie veiligheid en de veiligheid van onze werknemers onze hoogste prioriteit is, brengen we jullie met deze brief op de hoogte van de maatregelen die we hebben genomen ter bestrijding van Covid-19.

Onze gebouwen werden gecontroleerd en goedgekeurd zodat ze aan alle normen voldoen om jullie terug te kunnen ontvangen.

Alle ruimtes worden regelmatig verlucht en ontsmet.

Sleutelkaarten en parkeerkaarten (Nieuwpoort) worden telkens ontsmet.

Alle logementen worden na vertrek schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens de richtlijnen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.

Elk personeelslid draagt een mondmasker en handschoenen (restaurant, poetsdienst) tijdens zijn shift en werd op de hoogte gebracht hoe ze de beste handhygiëne kunnen toepassen op elk moment van de dag.

In de publieke ruimtes (ingang, lift, receptie, bistro, brasserie, terras, gangen,...) worden desinfecterende handgels voorzien. We vragen dan ook om hier zoveel mogelijk gebruik van te willen maken.

De gemeenschappelijke sanitaire ruimtes in de vakantieparken zullen enkel toegankelijk zijn, wanneer de restaurants, bistro's of brasseries geopend mogen worden.

Personeelsleden en klanten die zich ziek voelen, koorts hebben of verkouden zijn, dienen zich onmiddellijk aan te melden bij hun huisdokter (personeel) of aan de receptie (klanten).

Onze zwembaden blijven momenteel gesloten, zoals beslist door de Nationale Veiligheidsraad. Vanaf 1 juli zouden onze zwembaden in La Roche-en-Ardenne en Nieuwpoort onder specifieke, nog niet gekende voorwaarden open mogen. Bij verandering van de maatregel, zal er opnieuw gecommuniceerd worden.

Ook op de speelterreinen buiten zal een beperking van het aantal mensen van kracht zijn. Meer informatie wordt ter plaatse gegeven.

Er zijn wachtplaatsen aangebracht bij de receptie, bij de lift, in de bistro's en de brasseries. Wij danken U voor het begrip voor de extra wachttijden die dit met zich kan meebrengen.

Via onze schermen in de openbare ruimtes en in de logementen zal u een instructievideo te zien krijgen, zodat u op de hoogte bent van de te volgen maatregelen bij Floreal holidays. Zo kunnen we iedereen een vakantie bezorgen in alle veiligheid.

Omdat we dit virus niet alleen kunnen bestrijden vragen we aan jullie, onze gasten, om zelf ook enkele maatregelen toe te passen tijdens jullie verblijf:

 • Gelieve uw verblijf op voorhand te betalen via de gegevens die u kan terugvinden op uw saldofactuur. Ter plaatse vragen we om zoveel mogelijk contactloos te betalen met uw bankkaart en cash transacties te vermijden.
 • In de gemeenschappelijke ruimtes van onze vakantieparken is het verplicht om een mondmasker te dragen voor zowel onze gasten vanaf 12 jaar, als voor onze medewerkers.
 • Houd steeds 1.5 meter afstand van onze medewerkers en van andere gasten. Bezoek van niet-residentiële gasten is niet toegestaan in uw logement.

LOGEMENT:

Bij check-in en check-out kan er slechts 1 persoon naar de receptie komen om de sleutelkaart en parkeerkaart (enkel Floreal Nieuwpoort) af te halen / af te geven.

Bij check-out vragen we om:

 • Het schuifraam open te zetten en goed te verluchten
 • Vuile lakens en handdoeken in de badkamer van het logement te deponeren Vuilzakken in de voorziene containers op de parking te deponeren

In uw logement vragen we om:

 • Regelmatig te ventileren door de ramen open te zetten.
 • Handen te wassen bij het betreden van het logement.

Indien u hotelformule geboekt heeft zullen de bedden opgemaakt zijn bij aankomst en zal er uitzonderlijk om de 2 dagen opgemaakt worden. Indien u uw eigen hoofdkussen wenst mee te nemen, dan kan dit zonder probleem.

MAALTIJDEN:

Indien u bij reservatie van uw verblijf geen maaltijden genomen heeft (ontbijt, half pension), zal u steeds op voorhand moeten reserveren via onze website, per e-mail of via telefoon. In elk logement zal een menukaart aanwezig zijn, zodat u alle informatie ter beschikking heeft.

Voor ieder's veiligheid zal u steeds aan tafel bediend worden en kan er niet aan de bar besteld worden. Bestellingen worden enkel aan tafel opgenomen en u zal telkens een tafel toegewezen krijgen. De afstandsregel van 1,5m tussen de tafels zal ook hier gelden.

Take Away: 

 • Bestel tijdig uw ontbijtbox via de receptie
 • Take away maaltijden dienen een dag op voorhand besteld te worden en deze kunnen op het afgesproken tijdstip afgehaald worden.

CHECK-IN & CHECK-OUT:

Om de social distance te kunnen garanderen en om te vermijden dat er teveel mensen tegelijk in- en uitchecken aan de receptie, zullen de check-in en check-out tijdstippen aangepast worden. Gelieve rekening te houden met volgende uren:

 • Check-in hotelkamers: om 16u30
 • Check-out hotelkamers: om 9u30
 • Check-in studio en appartementen: om 17u00
 • Check-out studio en appartementen: om 10u00

Heropeningsdata vakantieparken en campings:

 • Floreal Mont-Saint-Aubert: 8 juni 2020
 • Floreal Nieuwpoort: 8 juni 2020
 • Floreal La Roche-en-Ardenne: 12 juni 2020
 • Floreal Blankenberge: 12 juni 2020
 • Camping La Roche 1: 8 juni 2020 (Restaurant: 12 juni)
 • Camping Het Veen: 8 juni 2020 
 • Camping Kempen: 8 juni 2020 
 • Camping La Colline: 8 juni 2020 (restaurant: 13 juni)
 • Domein Le Festival 8 juni 2020 (restaurant: 13 juni)
 • Camping Gossaimont: 8 juni 2020 (restaurant: 13 juni)

BELANGRIJK: het sanitair is opnieuw overal geopend, weliswaar met een beperkte capaciteit om de veiligheid en het onderhoud te kunnen garanderen. 

We danken u voor uw begrip en voor het extra geduld die sommige maatregelen met zich mee zullen brengen. We wensen jullie alvast een fijn verblijf toe!

Geniet van Floreal, geniet van de zomer!

SAMEN TEGEN CORONA! #StaySafe

Team Floreal Holidays

UPDATE 20/05/2020 : 

Beste klanten, 
Beste kampeerders,

Vandaag werd door de federale overheid besloten dat tweedeverblijvers vanaf woensdag 20/5/2020 terug naar hun buitenverblijf mogen. Het gaat hierbij niet enkel over de kust, mensen mogen ook bijvoorbeeld terug naar de Ardennen. Het gaat niet alleen over eigenaars, ook langetermijnhuurders vallen onder de beslissing. Opgelet, als we spreken over lange termijn, wordt een huurperiode van minimum 1 jaar bedoeld. Dus huurders van jaarplaatsen op de campings mogen dan opnieuw naar hun (sta)caravan op onze campings. Aangezien de officiële beslissing via ministerieel besluit vandaag pas om 21u00 gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad, is het voor ons zeer kort dag om onze campings opnieuw volledig operationeel te krijgen tegen donderdag 21/05/2020. Wij zijn alvast heel blij jullie opnieuw te mogen verwelkomen, maar wij hopen op uw begrip dat het even kan duren vooraleer alle voorzieningen operationeel mogen zijn. 

Let op, volgende maatregelen blijven van kracht op de campings:

 • Social distancing
 • Ontsmetten van de handen
 • Dragen van maskers als de afstand niet bewaard kan worden
 • Bezoek van max. 4 personen van buiten het gezin (steeds dezelfde)

Eveneens moeten alle faciliteiten op de camping tot nader order gesloten blijven zoals:

 • Sanitair
 • Restaurants, bistro's, bars,..
 • Speelpleinen
 • Zwembaden

UPDATE 29/04/2020

NOG EVEN GEDULD ….

Lieve mensen,

Iedereen en dus ook de Belgische reissector volgt tot op heden nog steeds de richtlijnen en maatregelen van de Belgische overheid om in de eerste plaats de gezondheid van ons allemaal voorop te stellen. Volgens de voorschriften van de nationale veiligheidsraad blijven de hotels, vakantieparken en campings tot 8 juni 2020 gesloten. Deze datum is zoals steeds onder voorbehoud en kan veranderen in functie van de veilgheidsmaatregelen, genomen door de Federale overheid. 

We merken vandaag dat, door al jullie inspanningen en het goed naleven van de maatregelen, we het virus stilaan onder controle krijgen en dat de overheid  een strategie heeft bepaald om stelselmatig sector na sector terug op te starten. Horeca zal helaas pas in de laatste fase worden opgestart en op dit moment focussen wij ons op begin juni. We kijken er dus nu al enorm naar uit om jullie vanaf dan terug te mogen verwelkomen.

Uiteraard nog steeds met de nodige voorzichtigheid en aandacht voor de gevraagde omgangsvormen en bijhorende regels.

We zullen dus allemaal nog heel even geduld moeten hebben alvorens we opnieuw kunnen genieten van al wat ons land te bieden heeft op vlak van Ontspanning & Vakantie. Dit neemt echter niet weg dat we stilaan opnieuw mogen dromen van die broodnodige vakantiemomenten waar we allemaal zo hard naar uitkijken ….

Vermoedelijk zal de eerstkomende periode na de ‘Lockdown’ vooral een periode worden van vakantie in eigen land en zullen we vermoedelijk geconfronteerd worden met een tekort aan capaciteit om alle aanvragen positief op te volgen.

We adviseren jullie, trouwe Floreal klanten, alvast aan om eventueel nu al na te denken over jullie eventuele vakantieplannen voor de zomerperiode en het najaar van 2020. Onze reservatiediensten zijn ook vandaag reeds beschikbaar om jullie bij te staan bij de eventuele planning van jullie welverdiende vakantiemomenten. We verwachten een zeer drukke periode waarbij onze capaciteit uiteraard ook zijn limieten heeft. Wees er dus snel bij.

Al blijft de algemene gezondheid van iedereen uiteraard prioriteit nummer 1 en zullen we steeds handelen volgens de richtlijnen en procedures die worden opgelegd door onze nationale veiligheidsdienst.

We zijn er dus bijna …. We mogen reeds stilletjes beginnen dromen … maar we zijn er nog niet helemaal en we zullen ook in de toekomst met het nodige respect voor elkaar en elkaars gezondheid moeten blijven rekening houden.

We missen jullie echter enorm en tellen mee af naar het moment waarop onze deuren opnieuw opengaan !!

Zorg ondertussen nog goed voor elkaar en blijf de regels zeker respecteren en dan zien we elkaar zeer binnenkort opnieuw in betere omstandigheden.

Voor al uw bijkomende vragen en/of opmerkingen kan u steeds terecht via ons GRATIS nummer 0800 / 11 505.

 

Met vriendelijke groeten.

Quaranteam FLOREAL Holidays.

UPDATE 15/04/2020

Vandaag werd door de federale overheid beslist om de COVID-19 maatregelen te verlengen tot 03/05/2020. Vanaf het moment dat we meer weten over de heropening van onze vakantiedomeinen en campings, wordt u op de hoogte gebracht. Tot dan vragen we verder om uw geduld en begrip. Mogen we ook vragen om de genomen maatregelen te blijven respecteren, aub. 

UPDATE 19/03/2020

Vandaag werd door de Federale overheid beslist dat ook alle campings en vakantieparken gesloten dienen te worden voor toerisme met uitzondering van permanente bewoning, en dit tot 5/4/2020. Dit betekent concreet:

 • Ieder dient de camping of vakantiepark te verlaten en naar zijn/haar domicilie terug te keren. Er worden dus zeker geen nieuwe reservaties aangenomen tot 5/4/2020. 
 • Verplaatsing naar een 2e verblijf op de campings is ten strengste verboden. 
 • Zij die zich hier niet aan houden, nemen zelf de volledige verantwoordelijkheid en stellen zich bloot aan eventuele vervolging alsook aan de doorrekening van eventuele boetes die aan Floreal Group zouden worden opgelegd.
 • Het camperpark is vanaf heden ook gesloten.

UPDATE 17/03/2020

Ten gevolge van een lokale verorderning zijn we genoodzaakt om camping La Roche-en-Ardenne 1 & 2 en domein Le Festival te sluiten tot en met 3 april 2020. Bij mogelijke verlenging van de maatregelen, zullen we verder communiceren. 

Naar aanleiding van de nationale veiligheidsraad van 17/3/2020 gelden vanaf morgen 12u volgende extra maatregelen bovenop de reeds geldende maatregelen tem 5 april:

 • Vanaf heden is er een samenscholingsverbod (vanaf meer dan 2 personen) van kracht, waarop alleen gezinnen een uitzondering zullen vormen. Lichaamsbeweging in de buitenlucht zal nog worden toegestaan, maar niet in groep, alleen in gezinsverband. Er dient echter maximaal thuis te worden gebleven. Politiediensten zullen zwaar optreden naar inbreuken op "social-distancing" (min. afstand van 1m houden) die volledig ten laste van de overtreders zullen vallen. Floreal Group zal bij dergelijke inbreuken niet verantwoordelijk gesteld worden.

UPDATE 16/03/2020 

Vanaf vandaag gelden er nieuwe maatregelen door de Federale overheid en zullen we ook alle binnen- en buitenspeeltuinen sluiten. We volgen de geest van de wetgeving op om alle plaatsen die een risico vormen tot groepering van mensen te sluiten. Wij hopen op medewerking en begrip van ieder individu !

13/03/2020

Beste klanten,

Naar aanleiding van de gezondheidsmaatregelen die de Federale overheid heeft aangekondigd, zal Floreal Holidays de nodige maatregelen treffen om de gezondheid van onze reizigers voorop te stellen. Volgens de voorschriften van de nationale veiligheidsraad mogen hotels, vakantieparken en campings momenteel geopend blijven. De restaurants, bars en brasseries zullen echter gesloten worden en onze animatie zal geschrapt worden tot en met 3 april 2020.

Om u onder de huidige omstandigheden een zo goed mogelijke vakantie te bieden, hebben wij intern besloten om in de vakantieparken een alternatieve maaltijdservice aan te bieden zonder dat de gasten met elkaar in contact komen. Dit betekent concreet dat wij een “take away” service of “roomservice” zullen aanbieden, waarbij de maaltijden afgehaald kunnen worden of aan de kamer geleverd kunnen worden. De menukaart zal weliswaar beperkt zijn tijdens deze periode, maar wij zorgen ervoor dat onze gasten zeker voldoende kunnen eten. Aangezien elk vakantiepark zijn eigenheid heeft, zullen er wel verschillen zitten in aanbod en werking, maar voor meer details kan u steeds terecht aan de receptie van elk vakantiepark

Indien u bij uw reservatie reeds ontbijt of half pension genomen heeft, zal u dus automatisch gebruik kunnen maken van deze alternatieve service. Indien u een verblijf in huurformule geboekt heeft, kan u tegen supplement eveneens gebruik maken van dezelfde service. Let wel: de maaltijden dienen tijdig gereserveerd te worden.

Ook onze campings blijven naar goede gewoonte open, zodat u steeds bij ons terecht kan in onze huurlogementen of met uw eigen mobilhome, caravan of tent. De campingwinkels blijven zoals voorgeschreven geopend en tijdens de Paasvakantie zal er eveneens een “take away” service mogelijk zijn, waarbij u maaltijden kan afhalen.

Omdat de gezondheid van onze gasten op de eerste plaats komt, voorzien wij ter plaatse vanzelfsprekend ook de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen met betrekking tot hygiëne.

Indien deze optie voor u geen mogelijkheid is, dan bekijken we in de eerste plaats samen met u om de reservatie te verplaatsen naar een later tijdstip.

Mocht u zich er niet goed bij voelen om te vertrekken naar de bestemming, dan is annuleren uiteraard mogelijk. Gezien de voorgeschreven maatregelen enkel van toepassing zijn op onze restaurants en bars, zullen maaltijdformules (ontbijt, half pension) volledig vergoed worden. Het gedeelte van de overnachting blijft evenwel onderhevig aan onze standaard annuleringsvoorwaarden. Kosteloos annuleren zal helaas dus niet mogelijk zijn. Iedere verzekeringsmaatschappij heeft andere richtlijnen voor het vergoeden van annuleringskosten rondom COVID-19. Raadpleeg je eigen verzekering om na te gaan of/wat ze zullen vergoeden.

Floreal Holidays houdt de ontwikkelingen omtrent het COVID-19 virus nauwlettend in de gaten en we zullen bij nieuwe maatregelen steeds op het gepaste moment communiceren, zodat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

U bent alleszins van harte welkom bij Floreal Holidays en wij doen ons uiterste best om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan kan u steeds terecht bij onze collega’s in de Floreal vakantieparken en campings.

 

Met vriendelijke groet,

 

Floreal Holidays

 

Newsletter