Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Kamperen in België: moet u een caravan huren met airconditioning?

Vakantiegangers hebben het graag warm tijdens hun vakantie, maar ook weer niet te heet. Vandaar dat er steeds weer een terugkerende vraag opduikt bij het reserveren van een caravan voor een leuke vakantie in juli of augustus in een camping in België : moet u nu wel of niet een caravan huren met airconditioning? De specialist in kampeerverblijven in Wallonië, Vlaanderen en Frankrijk, Floreal Holidays, geeft u zijn mening.

Airco in de caravan: de beste verdediging bij een hittegolf

Op een paar klimaatsceptici hier en daar na, kan niemand het meer ontkennen, onze goede oude aarde is onverbiddelijk aan het opwarmen. Elk jaar zien we meer en langere hittegolven, ook in België. Dat betekent dat, ook al brengt u uw vakantie door op een camping in de Ardennen om te kunnen genieten van alle openluchtactiviteiten, u toch misschien hunkert naar een heerlijk koele caravan om af en toe even af te kunnen koelen wanneer de temperaturen ondraaglijk worden.

Een caravan die koel is in de zomer en warm in de winter

Airconditioning in een caravan is niet alleen aanbevolen in de zomer. Veel kampeerders, die er de voorkeur aan geven om de charmes van de Kempen juist in de winter te ontdekken, genieten van de verwarmversie van hun airco in de caravan wanneer ze terugkomen van een zwerftocht op het Vlaamse platteland. Dat is het voordeel van het type airco dat meestal wordt gebruikt op de campings aan de Belgische kust en in het zuiden van het land en dat is uitgerust met een waterpomp. In tegenstelling tot de klassieke radiator die slechts warmte produceert op één plek, verspreidt een warmtepomp de warme lucht doorheen de hele ruimte.

Nee, airconditioning in een caravan is niet schadelijk voor het milieu

De warmtepomp regelt de temperatuur van een caravan naar behoefte naar boven of naar beneden. Het blijft de meest ecologische oplossing voor een aangenaam verblijf op een camping. De omgeving wordt amper beïnvloed door dit systeem van airconditioning.

De caravan met airconditioning: de toekomst van campings

De campingeigenaars hebben het om alle hierboven genoemde redenen maar al te goed begrepen. Ze hebben dus gelijk wanneer ze zeggen dat een caravan of een andere kampeeraccommodatie met airconditioning uiteindelijk de goede ouderwetse opa-caravan zal onttronen. De caravan met airco is dus de toekomst van de huidige campings in België, of het nu in Wallonië of in Vlaanderen is.

Waar vind u campings met een huurcaravan met airco in België?

Bent u overtuigd van de voordelen van het huren van een caravan met airconditioning voor uw volgende kampeervakantie in de Ardennen of in Vlaanderen? Floreal Holidays, eigenaar van verschillende vakantieresorts in heel België, heeft verschillende campings met caravans met airco. Om onze locaties te ontdekken, raden we aan om onze vakantiecatalogus vanaf onze website te downloaden. U kunt ons team ook telefonisch of door ons online formulier in te vullen contacteren voor meer informatie.

Newsletter