Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Hoe reserveer je een camping ? Tips en advies

Het is natuurlijk de bedoeling een aangenaam en gezellig moment door te brengen wanneer je een vakantie boekt in een camping in België. Maar alles hangt af van de keuzes die je maakt bij het reserveren. Floreal helpt je bij deze belangrijke stap van je reservatie :

De juiste camping kiezen : maak een lijstje met jouw voorkeuren

Hoe een kampeervakantie reserveren ?Er bestaan natuurlijk een heleboel mooie en kwalitatieve campings in België, maar ze bieden niet allemaal dezelfde service. Neem absoluut even de tijd om te kijken welke camping het beste past bij jouw verwachtingen, en bezoek uitgebreid hun website op internet.

  • Maak een lijstje met jullie zoekcriteria: Bereid je goed voor. Wat zijn jullie wensen ? Dicht bij een stad ? In de bossen ? Aan een rivier of meer voor waterpret ? Fietsgelegenheid ? Een winkeltje beschikbaar ? Een speeltuin ? Sportvelden en/of zwembad in de buurt ? Eetgelegenheid ter plaatse ? Een wasmachine voorhanden?

  • Check jullie criteria met de online informatie over de camping : bekijk iedere pagina van de website om echt alle praktische informatie te vinden en een beeld te krijgen van welke diensten er allemaal worden aangeboden ;

  • Aangepaste animatieprogramma's : ga je met de kinderen ? Kijk of er voldoende activiteiten worden aangeboden die overeenkomen met hun leeftijdsklasse ;

  • Dieren toegelaten op de camping, in jouw verblijf : denk eraan dit te vragen als het niet duidelijk vermeld staat op de website. Het zou verschrikkelijk zijn aan de poort te moeten blijven staan omdat honden niet toegelaten zijn ;

  • Toegankelijkheid voor andersvaliden : enkele campings en huurmogelijkheden op campings zijn specifiek uitgerust om PBM's te kunnen ontvangen. Wanneer dit voor jullie het geval is, check dan de criteria van toegankelijkheid voor andersvaliden op de camping.

Bekijk de tarieven en vind een camping die in jouw budget past

Afhankelijk van je budget kun je kiezen voor een luxueuze kampeervakantie in een eersteklas huurstacaravan, een avontuurlijke vakantie in een gehuurde volledig ingerichte safaritent of een kampeervakantie met eigen tent en uitrusting. Bekijk altijd heel goed de tarieflijst, en kies het verblijf dat het beste past bij jouw budget. Vergeet niet dat je goedkopere prijzen hebt buiten het hoogseizoen.
Check vervolgens of er geen promotie lopende is in de uitgezochte camping waardoor je misschien een andere optie kiest.

Reserveer je vakantie op voorhand en online

De meeste websites geven je vandaag de dag de mogelijkheid om online te reserveren door een formulier in te vullen. Maak daar zeker gebruik van voor het reserveren van een kampeervakantie. Je wint er tijd mee en vaak ook geld. Heb je meer informatie nodig, bel ze dan even op zodat je direct een antwoord hebt op je vragen.

Misschien is het al te laat voor dit jaar, maar ideaal is goed op voorhand te reserveren. Dan heb je de grootste keus wat betreft staanplaatsen of huurfaciliteiten.

Ontdek de verschillende mogelijkheden in onze campings en kijk hoe je kunt reserveren

Bezoek onze website eens, of bestel de catalogus van 2017 met de Floreal campings of vakantieparken. Je kunt ons uiteraard ook telefonisch contacteren of het online contactformulier invullen voor meer informatie of prijzen voor een kampeervakantie bij Floreal. Wij helpen je graag verder.

Newsletter