Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie
Retour à la page d'accueil de Floréal

Hoe een Belgische camping kiezen ? Onze tips

Zin in een heerlijke kampeervakantie, helemaal afgesteld op jouw behoeften ? Zet eerst al je eisen op papier! Met wie ga je ? Met je partner, met vrienden, met de kinderen? Wil je met je eigen tent of caravan of wil je logies ter plaatse ? Heb je graag een camping met zwembad, fitnessruimte of andere sportfaciliteiten in of rondom de camping? Floreal helpt je uitzoeken welke camping in België perfect aan jouw behoefte voldoet!

Hoe worden de sterren aan een camping toegekend ?

Allereerst eerst wat informatie wat het comfort betreft. Het aantal sterren dat aan een camping wordt toegekend, hangt af van de infrastructuur en de aangeboden diensten. We geven even een overzicht van het verplichte aanbod van een 4-sterren-camping in België :

  • Hoe een camping uitkiezen in België?Voldoende sanitaire gebouwen die proper en netjes onderhouden moeten zijn ;

  • Uitgebreide openingsuren van de onthaal ;

  • Een echt restaurant met gerechten die ter plaatse worden bereid en genuttigd ;

  • Een buurtwinkeltje.

Een rustige vakantie in een groen kader

België heeft op vlak van omgeving en landschappen heel veel te bieden. Je kunt zowel kiezen voor een camping in het bosrijke Wallonië, als aan de Belgisch kust of in de Kempen – de campings passen dan perfect in het natuurlijke kader waarin ze zijn gelegen.

De Kempen, een mooie natuurpareltje in België

Van alle regio's in België, zijn de Kempen misschien het minst bekend, maar zeker de moeite waard voor een verblijf. Floreal biedt onder andere een prachtige 4-sterren camping aan nabij Lichtaart, te midden van dit prachtige vennen- en heidegebied, één van de natuurpareltjes van Vlaanderen :

  • Er zijn meerdere natuurgebieden in deze prachtige streek. De zanderige bodem biedt onderdak aan vennen, heiden, grasland en dennenbossen, maar ook verschillende meren, donken en moerassen met een eigen ecosysteem ;

  • Het licht glooiende landschap van De Kempen biedt tal van prachtige wandelingen. Daarnaast heeft het mooie licht verschillende grootse Vlaamse schilders geïnspireerd: Bruegel, Bosch, Van Gogh en Van Dijck ;

  • De Kempen bieden meer dan 2000 km afgebakende fietspaden, zodat je veilig vanaf de camping nabij Antwerpen de hele streek kunt verkennen.

Originele logies in campings

De mogelijkheden om te overnachten in een camping gaan veel verder dan de traditionele logies als eigen tent, caravan of mobilhome. Campings bieden tegenwoordig heel originele en comfortabele kampeerfaciliteiten te huur aan met de nadruk op luxe of avontuur: een Coco Sweet tent of Safaritent met houtkachel, luxe stacaravans, een originele en heel comfortabele houten familietent zoals in de camping in Virton, een chalet, ...

Animatie voor groot en klein tijdens je vakantie

Een vakantie op een rustige plek betekent niet dat er niets te doen moet zijn ! Of je nu alleen met volwassen op vakantie bent of met kinderen, het is altijd interessant wanneer de camping gevarieerde activiteiten organiseert zoals sport, optredens, spelen, uitstappen, … Vraag het programma !

Kijk altijd voor je boekt ook naar de volgende punten :

Op zoek naar een wellnessruimte in een camping? Dan moet je in La Roche-en-Ardenne zijn !

Wil je je graag lekker ontspannen tijdens je kampeervakantie van de luxe in een jacuzzi of Finse sauna? Dat kan in de camping van La Roche-en-Ardenne. Geniet lekker van de wellnessruimte ingericht in een speciale stacaravan, en ontdek dezelfde kwaliteit als in een hotel. Deze ultramoderne privéruimte beantwoordt uiteraard volledig de hygiëne regels. Ook een aanrader voor wie een tussenstop maakt na een urenlange rit naar of van het zuiden!

Hoogkwalitatieve campings aan een betaalbare prijs

Een origineel en knus logies, een wellnessruimte, een gastronomisch restaurant en een goede service rijmen niet noodzakelijk met een hoge prijs. Het is vandaag de dag nog steeds mogelijk in een 4-sterren-camping in België te verblijven aan een betaalbare prijs. Sommige campings worden beheerd door de vzw. “Joie et Vacances”, met als objectief een kwalitatieve vakantie aanbieden die voor iedereen toegankelijk is. Deze filosofie laat toe een geslaagde kampeervakantie door te brengen aan een kleine prijs.

Op zoek naar een goed aangeschreven camping in België ? Speel op zeker, en kies voor Floreal !

Je kunt Floreal telefonisch bereiken of gecontacteerd worden wanneer je het online contactformulier invult om alle voordelen van onze campings in België te kennen, de beschikbaarheid te kennen van de plaatsen of de huurfaciliteiten, of om de prijzen te kennen van een verblijf.

Newsletter