Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Online Reservatie

Welke accommodatie kiezen voor een goedkope vakantie in de Belgische Ardennen?

Niet iedereen kan zich een vakantie in een luxe hotel of een villa aan zee veroorloven. Sommige mensen hebben al ontdekt dat je als alternatief toch een heel leuke vakantie-uitstap kunt maken naar het zuiden van België. Natuurlijk zijn er genoeg mooie plekjes in de Belgische Ardennen waar je kunt verblijven, maar het meest interessante is om een accommodatie te vinden die niet te duur is en waar genoeg vertier wordt aangeboden. Om je te helpen in je zoektocht, onthult Floreal Holidays, aanbieder van leuke kampeervakanties in de Belgische Ardennen en elders in Wallonië, enkele goede en bruikbare tips.

Kamperen in de Ardennen: de voordeligste oplossing

Het spreekt voor zich dat je, om goedkoop in het hart van de Ardennen te verblijven, het beste kiest voor een kampeervakantie zoals bijvoorbeeld in La Roche-en-Ardenne, een klein historisch stadje aan de rand van de Ourthe. Campings bieden veruit de beste accommodatiedeals, maar je kunt ook opteren voor het huren van een appartement in de Ardennen, mits het zich in een vakantiepark bevindt en je met een groepje mensen bent zodat je de kosten kunt delen.

1. Huur een staanplaats in een camping in de Ardennen

Het huren van een lege staanplaats om je tent of caravan op te zetten blijft de goedkoopste optie voor een vakantie in de Belgische Ardennen. Voor wie graag ouderwets wil kamperen, is dit de ideale oplossing. De toegang tot de sanitaire voorzieningen en het elektriciteitsverbruik zijn meestal inbegrepen in de huurprijs van de staanplaats.

2. Een huurtent met bedden: de andere optie voor een goedkope accommodatie in de Ardennen

Wie graag in een tent slaapt, maar toch van enig comfort houdt, kan ook kiezen voor een volledig uitgeruste huurtent met echte bedden voor een budget van maximaal 35 euro per dag. Dankzij de lekkere slaapplek met hoogwaardige matrassen en beddengoed kiezen veel kampeerders vandaag de dag voor dit alternatief voor de gewone tent. Voor een paar euro meer bieden sommige "safari" tenten zelfs de mogelijkheid op een houtkachel of sanitair in de tent, of zelfs beide.

3. Een huurcaravan in de Ardennen: ideaal met meerdere personen

Een caravan huren is op papier wat duurder, tenzij je de prijs met meerderen kunt delen. Dan kom je gemakkelijk op slechts een 20 euro per nacht per persoon. Het is daarom een vrij voordelige accommodatie voor een aangenaam verblijf in Wallonië, die comfortabeler is dan een tent. Daarbij betekent een reservatie op een camping ook gratis toegang tot het sanitair maar ook tot de animaties, de sportfaciliteiten en het andere amusement op de camping.

4. Wat dan met bungalows?

Een bungalow is goedkoper dan een appartement of een studio. Het is ideaal voor 4 personen en biedt alle comfort voor een heerlijke vakantie. Je vindt er een woonkamer, een kitchenette, een eigen badkamer en elektrische verwarming. Het is een volledige privé-accommodatie voor een zeer redelijke prijs.

Op zoek naar een betaalbare accommodatie voor een vakantie in de Belgische Ardennen?

De groep Floreal Holidays biedt kampeerverblijven aan, in de Belgische Ardennen, maar ook in Vlaanderen. We hebben ook vakantieparken in heel België en in Frankrijk. We organiseren vakanties tegen concurrerende prijzen voor alle doelgroepen. Interesse? Vraag dan onze vakantiebrochure aan. Je kunt ook telefonisch of via ons online formulier contact opnemen met ons team.

Newsletter