Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Zonder datum

Activiteiten - Toerisme

Campinganimatie voor het hele gezin

Floreal “Le Festival” beschikt natuurlijk ook over een animatieprogramma in het Belgisch hoogseizoen. Een moderne speeltuin is dé uitlaatklep voor kinderen van 3 tot 12 jaar. U kan ook een glaasje drinken of genieten van een ijsje op het terras terwijl u een oogje in het zeil houdt. De taverne van de camping biedt van maart tot oktober een traditionele keuken aan. ’s Avonds is er animatie voorzien, maar ook sportactiviteiten worden aangeboden en bingo’s georganiseerd.Kayak camping Le Festival à Rendeux

Het domein beschikt ook over een superette waar u algemene voeding, vers brood, dagbladen,…kan vinden. Bovendien is er gratis internettoegang via WiFi op tal van plaatsen op het domein.

De sportinfrastructuur van de camping

De sportievelingen onder ons zullen zich zeker niet vervelen. Onze camping heeft: een sportterrein, 4 petanquebanen, tafeltennis en er zijn wandel- en fietskaarten te verkrijgen (aan de receptie). Zeker niet te vergeten, is de waterpret met kajak, raft of kano op de Ourthe. Ten slotte kan u de pracht van de Ardense bossen ontdekken met de mountainbike.

Modeliefhebbers worden niet vergeten

Volg de actuele tendensen in kledingszaak “Etablissement Goosse Rendeux”, gelegen op wandelafstand van de camping via de Ravel die La Roche-en-Ardenne linkt met Hotton. Op een oppervlakte van meer dan 2000m² biedt het Etablissements Goosse u een groot assortiment kledij en accessoires. Mode heeft voortaan geen geheimen meer voor u.
Kortom, camping Floreal “Le Festival” heeft alles om u te verleiden naar het hartje van de Belgische Ardennen!

Toeristische activiteiten in La Roche-en-Ardenne

Voordeelkaarten zijn verkrijgbaar voor onze gasten aan de receptie. Met deze kaarten kunnen de gasten genieten van kortingen bij verschillende toeristische attracties in de regio.

De kleine toeristische trein
Ontdekking van de stad en haar omgeving. Bezoek met uitleg over de geschiedenis van de stad, haar kasteel en haar omgeving. Korting van € 1 per persoon op de stadstocht.
Link van de Petit Train

De molen “Le moulin de la Strument”
Deze molen, die dateert uit de 19e eeuw, onthult zijn geschiedenis tijdens een bezoek aan de hand van een audiogids. De molen is geopend op zaterdag en zondag vanaf Pasen tot en met 1 november, alsook alle dagen in juli en augustus. Korting van € 1 per persoon.
Link naar Moulin de la Strument.

De Kasteelruïnes
Ontdekking van de ruïnes die dateert uit de 9e eeuw. De torens, schietgaten en kerkers brengen u terug naar het tijdperk van de Middeleeuwen. Korting van € 0,5 per persoon.
Link naar Château Féodal

Het wildpark
Op 2 kilometer van stadscentrum bevindt zich het dierenpark van La Roche-en-Ardenne. Wandel op een bospad en ontmoet de dieren uit onze bossen. De cafetaria en de speeltuin maken iedereen blij. Korting van € 0,50 per persoon. Link naar het Wildpark.

Museum van de “Slag om de Ardennen”
Een oppervlakte van 1500m², meer dan 120 modellen van Amerikaanse, Britse en Duitse soldaten gekleed met hun uitrusting en bewapening, maar ook een fototentoonstelling en andere persoonlijke eigendommen.  Korting van € 1 per volwassene en € 0,50 per kind.
Link naar Museum van  Slag om de Ardennen

Brandsport Adventure Team
Op de heuvel tegenover Floreal, aan de andere kant van de rivier. Beklimmingen, zowel individuele rappel als in groep, hike & bike, boogschieten en vele andere activiteiten. 15% korting (uitgezonderd paardrijden en speleologie).
Link naar Brandsport

Outdoor Center
Gelegen op ± 300 meter van het domein “Merlettes” en de camping van Floreal. Verhuur van kajak, MTB en rafting. 10% korting.
Link naar Outdoor Center

De grotten van Hotton (± 15km van La Roche-en-Ardenne)
Dit uitzonderlijk natuurlijk erfgoed is het enige dat volledig geklasseerd is. Korting van € 1 per persoon.
Link naar de grotten

Rivéo Hotton (± 15km)
Rivéo nodigt u uit om de rivier te ontdekken, de fauna en flora, het aquarium, de thematische exposities en het minigolfterrein. Korting van € 1 per persoon.
Link naar Rivéo

Chlorophyl Park (± 10km)
Een park van bijna 9ha biedt een uiterst originele kijk op de wereld van het bos! Vergeet bovendien de speeltuin niet, die volledig gewijd is aan het bos. Korting van € 1,20 per volwassene en € 0,90 per kind op het basistarief.
Link naar Chlorophyl Park

Houtopia (± 25km)
Plaats van ontdekking en verwondering voor het kind. Er zijn 4 thema’s te ontdekken via een multimediaspektakel, een ontdekkingsruimte en de speeltuin. 1 kind gratis per 2 betalende volwassenen.
Link Houtopia

Grotten van Han (± 40km)
Vertrek met de honderdjarige tram, meertalig gegidst bezoek, Sound & Light show aan de uitgang van de ondergrondse rivier. Deze grot verdient zonder twijfel 3 sterren in de Michelin Gids. Voorverkoop is mogelijk aan de receptie. -20% op het “super combi” ticket (bezoek aan de grotten + safari + museum van de Ondergrondse Wereld + speleo game).
Link naar Grotten van Han

Hier beneden vindt u de links van de Toeristische Dienst uit de steden La Roche-en-Ardenne, Durbuy, Dinant, Houffalize en Bastogne, het Groot Hertogdom Luxemburg alsook van de gemeente La Roche-en-Ardenne en de Toeristische Federatie van Belgisch Luxemburg.

    Website TI La Roche
    Website van de stad La Roche-en-Ardenne
    Website TI Durbuy
    Website TI Dinant
    Website TI Houffalize
    Website TI Bastogne
    Website Groot Hertogdom

Uw camping onder de loep...

Keer terug naar de algemene pagina van camping Festival

Domein Le Festival**** (Rendeux)

Kamperen in alle rust. Gelegen in de Ardennen te Rendeux, verwelkomt ons 4-sterren kampeerterrein u aan de oevers van de Ourthe. Het kampeerterrein beschikt over365 standplaatsen voor mobilhomes, tenten en caravans (in de winter, verwarmd sanitair).

 

Newsletter