Campings Vakantieparken Business
Campings Vakantieparken Business
Zonder datum

Activiteiten - Toerisme

Activiteiten - Toerisme 

Wandelen 

Indien u graag een stevige wandeling maakt, dan ligt Camping La Colline in een heus paradijs. De regio biedt tal van prachtige wandelroutes rondom de camping. Meer informatie en kaarten kan u verkrijgen aan de receptie van de camping. 

Fietsen

In het bos naast de camping vindt u tal van mountainbikeroutes, maar zijn ook mogelijkheden om met een gewone fiets er op uit te trekken. Meer info aan de receptie.

Vissen 

Onderaan de weg van de camping vindt u twee visvijvers: een bestemd om gewoon te vissen, de andere is uitsluitend bedoeld om te vliegvissen. Tussen de 2 vijvers vindt u een bord met alle uitleg. De visvijvers van Fratin zijn een andere geliefde visstek voor de gasten. Deze visvijvers liggen op zo'n zes kilometer van de camping. 

Toffe tips voor een leuke uitstap ! 

Een bezoek aan Fort Fermont

Fort Fermont is een bunker van de Maginot linie op 15 km van de camping. De Maginot linie is na de Eerste Wereldoorlog aangelegd door de Fransen om de Frans-Duitse grens te beschermen in de Tweede Wereldoorlog. Het complex van gangen ligt zo'n 30 meter onder de grond en is ongeveer 5 km lang. Meer informatie op de website van Fort Fermont.

Abdij van Orval

Het bezoek aan de ruïnes van de oude cisterciënzerabdij onthult een locatie met een boeiende geschiedenis en van een heel aparte schoonheid, ingebed in een vallei waar de Mathildebron ontspringt. De brouwerij van Orval, die binnen de abdij gevestigd is, werd in 1931 opgericht en is vandaag bekend om haar heerlijke amberkleurige trappist Orval.

Grotten van Han 

Vertrek met de honderdjarige tram, meertalig gegidst bezoek, Sound & Light show aan de uitgang van de ondergrondse rivier. Deze grot verdient zonder twijfel 3 sterren in de Michelin Gids.
Link naar Grotten van Han 

Montmédy, Vauban & Louppy-sur-Loison 

Of men van de Gaume, Stenay of Longuyon komt, telkens krijgt men een felle indruk door de massa vestingwerken boven Montmédy.

Het kasteel van Sedan

Naar verluid, het grootste Middeleeuwse versterkte kasteel van Europa. In het centrum van de stad zelf ligt de reus van Sedan, een fort van 35000m², bijna zes eeuwen geleden gebouwd.  

Uw camping onder de loep...

Keer terug naar de algemene pagina van camping La Colline

Camping La Colline****

Een prachtig, bijna 10 hectare groot kampeerterrein met veel faciliteiten en iets meer dan 250 kampeerplaatsen van ruim 120m² groot. Naast de traditionele staanplaatsen voor het passagetoerisme, een kenmerkend van deze camping, zijn er natuurlijk ook tal van huuraccommodaties zoals luxe stacaravans, bungalows, tenten, groepstenten en safaritenten.

 

Newsletter