Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona-veilige vakanties in eigen land: ontdek de mogelijkheden

Gepubliceerd op: 23-04-2021

De zomer komt er aan en na meer dan een jaar lang beperkingen te hebben opgelegd gekregen in verband met het coronavirus, snakt iedereen ernaar weer eens onbezorgd met vakantie te kunnen gaan. Toch blijft alles wat onzeker. Reden te meer om de vakanties in eigen land onder de loep te nemen. Floreal Holidays, aanbieder van leuke vakanties in België licht toe.

Een vakantie met eigen bubbel voor een optimale veiligheid

Voor een corona-veilige vakantie blijf je dus best in je eigen bubbel. Het risico op een besmetting is dan niet groter dan thuis, maar het biedt wel de kans om eindelijk weer eens de batterij op te laden. Daarbij blijf je best ook in eigen land, en wel om twee redenen. Ten eerste omdat je niet ver bent van huis moest er toch iemand ziek worden, ten tweede omdat je dan ook naar je vakantiebestemming kunt reizen met eigen vervoer en dus in je eigen bubbel.

Vrouw met strohoed en mondmasker op strand

Een vakantie met kinderen, kamperen is altijd geslaagd

Op vakantie naar een camping is altijd geslaagd met kinderen. Ze kunnen naar hartenlust spelen met de bal, in de speeltuin, fietsen, ravotten, ... Kamperen kan natuurlijk met eigen tent of caravan, maar je kunt ook een volledig uitgeruste accommodatie huren: een stacaravan, een kampeerhut, een avontuurlijke tent, een bungalow, keuze te over.

Kamperen is genieten van het buitenleven

De voordelen van kamperen zijn groot. Je bent volledig autonoom, zodat je maximaal het contact met anderen kunt vermijden. Toch zijn er enkele punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de camping. Omdat je grotendeels in de buitenlucht leeft, kies je best voor een camping met grote staanplaatsen. Kijk ook of er een take-away en een winkeltje aanwezig is, zodat alle maaltijden ter plaatse kunnen worden ingekocht.

België biedt enkele totaal verschillende landschappen

Verder zijn de bezigheden in en rondom de camping afhankelijk van de bestemming.

De camping Le Festival in Rendeux bijvoorbeeld ligt in het hart van de Ardennen aan de oevers van de Ourthe en leent zich uitstekend voor pootjebaden in de rivier, kano-tochtjes, wandelingen in de uitgestrekte bossen en andere avontuurlijke uitstapjes. De camping Kempen in Lichtaart ligt dan weer in de Kempen, naast het natuurgebied de Purperen Heide en vlakbij het pretpark Bobbejaanland. De streek leent zich ook uitstekend voor wandelingen en fietstochtjes langs de kilometerslange kanalen.

Een vakantiepark voor een ander soort comfort

Wie met de kinderen op vakantie wil maar niet van kamperen houdt, kan dan weer kiezen voor een comfortabel vakantiepark. Deze bieden ook de gelegenheid om in de eigen bubbel te blijven, plus allerlei leuke activiteiten buiten te doen. Een speeltuin, minigolf, petanquebanen, sportterreinen, … Daarnaast zijn de studio's en appartementen allemaal uitgerust met een keuken(hoek) en eethoek, zodat alle maaltijden veilig in de eigen bubbel kunnen worden genuttigd. Je kunt dus zelf koken, maar je kunt tijdens de vakantieperiodes ook gebruik maken van de Take-away-mogelijkheden voor ontbijt, lunch en avondeten.

Vakantieparken in alle windhoeken van België

De vakantieparken van Floreal zijn verspreid over heel België en bieden dus elk extra mogelijkheden, afhankelijk van hun ligging. De parken in Nieuwpoort en Blankenberge liggen op loopafstand van de zee, het park Mont-Saint-Aubert ligt in de Vlaamse Ardennen met allerlei leuke fietstochten en bezoekjes aan de bezienswaardigheden in de buurt, en het park La Roche-en-Ardennen ligt dan weer in de Ardennen, aan de oevers van de Ourthe. De ideale bestemming voor wandelingen in de bossen, activiteiten op en rondom de rivier en veel meer.

Kinderanimatie in de campings en vakantieparken

In de vakantieperioden biedt Floreal een corona-veilige formule animatie voor de kinderen aan, volledig volgens de corona-regels. De animatie zal per leeftijdsklasse in kleine groepjes en op verschillende tijdstippen doorgaan, zodat onderlinge contacten zoveel mogelijk worden beperkt en toch alle kinderen aan bod komen.

Hotelkamers met eethoek speciaal voor koppels

Ook aan koppels die een corona-veilige vakantie willen doorbrengen in één van de vakantieparken van Floreal is gedacht. Zij kunnen logeren in een hotelkamer uitgerust met eethoek, zodat ze alle maaltijden in de kamer kunnen eten. Alle parken bieden Take-away aan in de vakantieperiode voor zowel het ontbijt als de lunch en het avondeten, en natuurlijk biedt de receptie een lijst met alle Take-away's en bezorg-maaltijden die de restaurants in de buurt aanbieden.

Wat als de vakantie niet kan doorgaan?

Om het gevoel veiligheid volledig te maken, wordt er voor iedere reservatie die door corona wordt verstoord een oplossing gezocht. De vakantie kan bijvoorbeeld worden verzet naar een later tijdstip, ook zonder een annulatieverzekering die ook andere problemen dekt zoals andere ziekten, verlies van job of sterfte in de familie.

De voordelen van een vakantie in een camping of vakantiepark in België

De voordelen van een vakantie bij Floreal in eigen land met eigen bubbel zijn talrijk:

  • geslaagd zowel voor zowel gezinnen met kinderen als voor koppels;
  • niet ver van huis in geval van ziekte (eigen dokter, eigen ziekenhuis, …);
  • veilig reizen met eigen vervoersmiddel en eigen bubbel;
  • overal take-away mogelijkheden voor ontbijt, lunch en avondeten tijdens de vakantieperiode;
  • overal de mogelijkheid om in de eigen bubbel de maaltijden te nuttigen;
  • kinderanimatie in kleine groepjes volgens de corona-maatregelen.

Overtuigd? Meer informatie? Wij helpen je graag verder

Wil je graag meer weten over de vakantiebestemming van Floreal in eigen land? Neem alvast een kijkje in de online catalogus, of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit